G4Media.ro

O treime dintre copiii din Germania, afectaţi emoţional în timpul pandemiei /…

O treime dintre copiii din Germania, afectaţi emoţional în timpul pandemiei / Teama, anxietatea și depresia, în creştere – Studiu

Aproape unul din trei copii din Germania suferă de probleme de sănătate mintală la mai puţin de un an de la izbucnirea crizei provocate de pandemia de coronavirus, potrivit unui studiu publicat miercuri, relatează dpa, citată de Agepres.

În urma celei de-a doua evaluări realizate în cadrul studiului condus de Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, cercetătorii au descoperit că teama şi anxietatea sunt în creştere în rândul copiilor, în timp ce simptome ale depresiei şi probleme psihosomatice au fost, de asemenea, observate din ce în ce mai frecvent.

Calitatea vieţii copiilor s-a deteriorat în Germania – care rămâne în lockdown, perioadă în care şcolile sunt închise, a declarat Ulrike Ravens-Sieberer, care a condus studiul.

De la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii ianuarie, peste 1.000 de copii şi adolescenţi au completat un chestionar online pentru acest studiu, la fel şi peste 1.600 de părinţi. Studiul s-a concentrat asupra copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.

Copiii din medii defavorizate din punct de vedere social sau cei din familii de migranţi s-au dovedit a fi cel mai afectaţi psihologic.

„Constatările noastre arată încă o dată că oricine a fost în formă bună înainte de pandemie, a fost învăţat cu structuri şi se simţea în siguranţă şi sprijinit în familie, va trece cu bine prin pandemie”, a spus Ravens-Sieberer.

Ea a făcut apel la „concepte mai fiabile pentru a sprijini copiii din familii aflate în pericol şi întărirea bunăstării lor mentale”.

În acest scop, specialista în domeniul sănătăţii publice a îndemnat şcolile să rămână în strânsă legătură cu elevii în timpul perioadelor de lockdown.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nerecunoscatori. Mama Merkel se zbate pentru binele lor si pe ei ii apuca depresia.

  2. Prin Africa, Asia si Orientul Mijlociu copiii dorm cu Kalashnikov-urile langa ei, lupta razboaie de gherila si nu se mai plang. Pe astia de aici imbuibati si tinuti in puf i-a lovit depresia in aripa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.