G4Media.ro

O tranşă de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca, transportată în Republica…

sursa foto: News.ro

O tranşă de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca, transportată în Republica Moldova, ca ajutor umanitar

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca este transportată, sâmbătă, în Republica Moldova, ca ajutor umanitar.

 • „Astăzi, 132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România. Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău”, au informat reprezentanţii CNCAV.

Conform sursei citate, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 72.000 de doze, în 27 februarie şi 27 martie.

În 4 februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. In semn de prietenie, Maia Assetu o sa doneze Astra Zenecile transnistrenilor.

 2. Ce nu mai ne trebuie noua dam la altii…..

  • Chiar daca este asa cum zici tu(desi vaccinul astra zeneca este facut in tot UK) care este problema ?

 3. Nu cred ca e ceva în neregula cu vaccinul Astra Zenneca, pur și simplu publicitatea negativa a redus interesul pentru vaccin.. Sa fim serioși britanicii cu AZ au rezolvat mare parte a pandemiei

  • Primavara trecuta, cand americanii aveau belemeu maxim, iar olandezii – meciuri cu public in tribune, cum de era covidul practic zero? Tot Astra Zeneca si atunci?

 4. Pai si nu e normal,ai prefera sa le arunce? Poate nu intelegeti dar in Moldova au de ales intre AZ si Sputnik.Daca la noi nu exista si varianta cu Arn mesager era bataie pe AZ,din 130000 de vaccinuri poate moare 1 persoana ,la 130.000 de cazuri de covid ai vreo 2000 de decese.Una peste alta parca e mai ok AZ decat Covid19.

 5. Sputnik e mai bun ca Astrazeneca, noi le aruncam moldovenilor gioarsele noastre pe care nimeni nu vrea sa le foloseasca, exact cu anticipam mai demult, Sputnik are eficienta de 91.6% conform Lancet iar Astrazeneca de 66%.

 6. prietene, impreuna cu Sputnik mai primeau inca o armata sa-l “ administreze”…ca in contextul actual Armata a 14-a nu era suficienta…