G4Media.ro

O profesoară pensionară din Italia a lăsat peste 25 de milioane de…

O profesoară pensionară din Italia a lăsat peste 25 de milioane de euro moştenire unor spitale şi organizaţii caritabile. Nu este clar de unde provine averea femeii, însă presa italiană a sugerat că banii ar fi fost probabil moşteniţi

O profesoară din Italia ieşită la pensie a lăsat moştenire peste 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii caritabile, uluindu-i pe locuitorii oraşului Genova (nord) în care ea a locuit şi care nu aveau nicio idee despre averea femeii, relatează vineri Reuters.

Marisa Cavanna a murit în decembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani. Ea a fost descrisă de cunoştinţe drept o femeie rezervată care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a participat la evenimente sociale.

Aceasta şi-a scris propriul necrolog în ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicând „o aducere-aminte călduroasă unei lungi liste de foşti elevi”.

Averea sa a fost evaluată la circa 40 de milioane de euro. Nu este clar de unde provine averea femeii, însă presa italiană a sugerat că banii ar fi fost probabil moşteniţi.

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro, în timp ce spitalul Galliera va primi o sumă similară, plus locuinţa femeii.

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Spitalul nu a ştiut de moştenire până la moartea femeii. Lagostena a declarat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că ea a fost tratată în spitalul pe care îl conduce.

„Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar niciuna atât de mare”, a mai spus Lagostena.

Alte donaţii vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate, printre care şi Amnesty International. Fosta profesoară a lăsat restul averii îngrijitorilor ei, familiei şi prietenilor, potrivit presei italiene.

Sursa: Agerpres

Image by Paolo Trabattoni from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu e greu sa faci milioane ca pensionar. Irina Alexe s-a pensionat cu 13 mii de roni pe luna, adica un 2000 de euro pe luna sau circa 2 de mii de euro pe an.

    De la 40 de ani (varsta pensionarii Irinei Alexe) pana la 80 de ani (durata de viata a romancei medii), sunt vreo 40 de ani, adica o sa incaseze pensie de un milion de euroi.

    Si la fel ca pensionara de mai sus, Irina Alexe s-a sacrificat pentru natiune. Ea a organizat partidul PLUS in teritoriu. PLUS e un partid celebru. Pacat ca nu a participat niciodata la alegeri, ca sa ne ma amuzam si noi pe seama „organizarii” Irinei Alexe.

    Irina Alexe este membru in guvernul tau. Implica-te, voteaza, maine va fi mai rau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.