G4Media.ro

O profesoară de matematică din SUA susține că adunarea 2+2=4 „pute a…

Sursa Foto: Pexels.com

O profesoară de matematică din SUA susține că adunarea 2+2=4 „pute a patriarhie supremacistă albă”

O profesoară de matematică din orașul New York a provocat reacții de dezaprobare după ce a afirmat că operația aritmetică 2 + 2 = 4 „duhnește a patriarhie supremacistă albă.” „Ideea că matematica (sau data) este neutră din punct de vedere cultural sau în orice fel obiectivă este un MIT. Sunt gata să merg mai departe cu această opinie. Cine e cu mine?” a scris profesoara Laurie Rubel, de la Brooklyn College, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urmă cu doi ani, Rubel a stârnit controverse după ce a afirmat într-o lucrare academică că recompensele bazate pe muncă grea, susținută sunt „un instrument al albilor” care oprimă minoritățile.

Rubel a scris recent că utilizarea adunării simple „2 + 2 = 4” pentru a demonstra obiectivitatea și neutralitatea matematicii „duhnește a patriarhie supremacista albă.”

Ea a adăugat într-un mesaj tweet ulterior că „alături de clișeul bineînțeles că matematica este neutră, deoarece 2 + 2 = 4 mai există expresiile corelate (și sinistre) matematica este pură și protejează matematică, și toate put a patriarhie supremacistă albă. Aș prefera să mă gândesc la educarea oamenilor și la protejarea planetei (cu matematica în slujba obiectivelor lor)”.

Washington Examiner a scris că mesajele tweet ale profesorei de la Brooklyn College au atras atenția altor persoane din mediul academic, inclusiv ale unui candidat la titlu de doctorand de la Harvard, Kareem Carr, care a firmat: „Oamenii spun că este subiectivism să întrebe dacă matematica este occidentală. Nu înțeleg acest lucru. Este un fapt obiectiv că unele grupuri au fost mai implicate în crearea matematicii moderne decât altele. Este posibil ca ei să fi *încercat* să o facă obiectivă, dar nu este o prostie să întrebi dacă au și reușit de fapt!”

Un alt profesor, James Lindsay, a respins afirmațiile lui Reubel, spunând că operația matematică simplă 2 + 2 = 4 a ajutat la obținerea unor realizări științifice semnificative. „Asa s-a întâmplat cu siguranță, iar celor Woke trebuie să li se reminteasca ferm că realizările ingineriei, precum călătoriile spațiale și rachetele, depind în totalitate de acceptarea unor semnificații stabile ale enunțurilor matematice, precum 2 + 2 = 4, ca fiind adevărate în mod obiectiv, nu simple accidente ale culturii,” a scris Lindsay. Termenul woke indică o persoană, instituție sau companie care sunt vigilente la nedreptățile din societate, în special la rasism. Cuvântul e folosit în prezent de dreapta americană ca termen peiorativ pentru a descrie activiștii progresiști.

Unii dintre internauți au fost de acord cu cele scrise de instructoarea de la Brooklyn College (de exemplu, un fost profesor a scris pe Twitter că SUA „colonizează” matematica), în timp ce alții s-au grăbit să critice mesajele profesoarei Laurie Rubel. „Okay, această trebuie să fie o parodie,” a comentat o persoană, în timp ce altul a reacționat: „Dacă aș fi astronaut și tu ai lucra pentru NASA, mi-aș da demisia.”.

„Este posibil ca acesta să fie unul dintre cele mai idioate mesaje tweet pe care le-am văzut astăzi. Și având în vedere natura generală a Twitter, asta spune multe,” a scris un internaut. „Matematica este folosită în fiecare zi pentru a vindeca oamenii și pământul,” a spus un altul.

„Extinderea acestui lucru este nobilă, dar redefinirea instrumentului nu o va realiza. Va crea doar un alt instrument despre care următoarea ideologie populară va spune că pute,” a adăugat el, în timp ce o altă persoană a afirmat: „Dacă într-o cameră sunt 2 idioți și încă 2 idioți intră, în cameră continuă să fie prezenți doar 4 idioți, nu 5 profesori de matematică”.

Antecedente

Ziariștii de la The Blaze au scris că nu este prima dată când profesoara de la Brooklyn College face astfel de afirmații controversate. În urmă cu doi ani, Rubel a provocat reacții similare după ce a susținut într-o lucrare academică că meritocrația (sistemul de merit care oferă recompense pentru munca grea si sustinută) în clasele de matematică reprezintă „un instrument al calității de alb” care oprimă minoritățile.

 • „La modul mai general, calitatea de albi poziționează în mod tacit oamenii albi, experiențele și comportamentele lor ca fiind superiorare, iar acest lucru este susținut de un set de principii corolare care funcționează ca instrumente ale albului. De exemplu, principiul ideologic al Statelor Unite că meritocrația este înțeleasă de mulți a fi o trăsătură centrală a societății americane, care dictează că o combinație de muncă grea și talent… duce la succes. În mod echivalent, principiul meritocrației dictează și faptul că lipsa de succes este rezultatul lipsei de efort sau al capacității. Acest principiu funcționează ca un instrument al calității de alb în felul în care ignoră barierele sistemice și structurile instituționale care împiedică oportunitatea și succesul, precum și structurile instituționale care facilitează oportunitățile și distribuirea recompenselor nu în funcție de merit, ci în funcție de rasă și de contextul social.”

Rubel a mai susținut că profesorii care pretind că nu văd culoarea pielii copiilor îi dezavantajează pe elevi. „Profesorii care pretind că sunt daltoniști – adică cei care susțin că nu observă rasa elevilor lor – refuză, de fapt, să recunoască impactul rezistenței la stratificarea rasială asupra elevilor și familiilor lor,” a scris ea. „Susținând că nu observă, profesorii spun că… nu țin cont de asta în planificarea și instrucția lor curriculară.”

De asemenea, Rubel i-a criticat pe profesorii care recunosc că nu se pot raporta la situațiile elevilor defavorizați. „Toate aceste principii ideologice … funcționează ca instrumente de impunere a calității de alb prin scutirea cadrelor didactice de la adoptarea de noi practici de instruire care sunt propuse pentru a promova echitatea, implicarea în procese de reflecție despre echitate și confruntarea cu temerile oamenilor de culoare pentru a învăța despre elevi și despre comunitățile lor,” a scris ea.

Profesoara de la Brooklyn College a adăugat în lucrarea sa că, pentru a rezolva problema, instructorii trebuie să încorporeze ideile de justiție socială în planurile lor de lecție, proces pe care l-a numit „predarea în favoarea” justiției sociale pentru a ajuta elevii defavorizați.

Procesul „oferă elevilor din grupuri defavorizate, marginalizate, acces la matematici provocatoare … cu practici critice orientate pe echitate sau predare despre justiție socială. Cu alte cuvinte, practicile dominante de echitate nu contestă status quo-ul,” a scris ea în lucrarea publicată de Journal of Urban Mathematics Education.

Rutgers University: „Gramatică e rasistă”

Washington Examiner a scris că mesajele tweet ale lui Rubel referitoare la operația aritmetică 2+2=4 vin la câteva saptamâni după ce Departamentul de engleză al Universității Rutgers a declarat că gramatica este „rasistă”.

Departamentul de engleză al școlii își va modifica standardele gramaticale pentru a „susține și a răspunde” mișcării Black Lives Matter. Șefa departamentului, Rebecca Walkowitz, a spus că programul va organiza „ateliere despre justiție socială și scriere,” va intensifica „accentul pe viața studenților”și va încorpora „gramatica critică” în pedagogia noastră „ca urmare a morții lui George Floyd și a apelurilor de a pune capăt rasismului și brutalității poliției.”

„Această abordare contestă dogma familiară că instrucțiunile de scriere ar trebui să limiteze accentul pe probleme de gramatică [și] la nivel de propoziții, astfel încât să nu-i pună în dezavantaj pe studenții din medii engleze multilingve, non-standardizate, ‘academice’,” a spus Walkowitz. Ea a adăugat că programul de scriere creativă al universității din New Jersey va pune accentul pe „justiția socială” și „gramatica critică” în cursurile sale, care vor include mai multe lecturi despre subiecte legate de rasism, sexism, homofobie și discriminare sistemică.

Unele voci au denunțat această mișcare drept „insultătoare și rasistă,” deoarece are la baza ideea că studenții minoritari nu pot înțelege gramatica corectă. „Este prosteasca ideea că, daca astepti ca un student să scrie în propoziții corecte din punct de vedere gramatical, acesta este indicativ al prejudecății rasiale,” a spus patologul Leonydus Johnson pentru Washington Free Beacon. „Este ca și cum acești oameni cred că a nu fi alb este un handicap inerent sau o dizabilitate de învățare … Acesta este rasismul. Mi-a devenit foarte clar că cei care pretind că sunt ‘anti-rasiști’ sunt adesea cei mai rasiști din această țară.”

Universitatea Rutgers, care este o instituție publică din New Jersey, a mai fost în mijlocul unui scandal recent după ce Brittney Cooper, profesoară de studii despre femei, gen și sexualitate, a scris pe Twitter: „F — pe fiecare susținător al lui Trump,” acuzând faptul că pandemia de coronavirus a afectat persoanele de culoare în mod disproporționat, iar de acest lucru se face vinovată actuala administratie de la Washington si cei care o susțin.

Surse: Washington Examiner, The Blaze, Washington Free Beacon, Campus Reform, Twitter

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

56 comentarii

 1. De milioane! Pe aia cu 2+2=22 o stiti? Urmariti pana la sfarsit chiar daca va sufoca indignarea, ca merita!

  https://youtu.be/-ONGRdNEIg4

  • Asta a fost adevarat dintotdeauna in legatura cu ideologia de stanga. S-ar putea ca ei sa nu isi dea seama (pe deplin), dar promoveaza o gandire care este impotriva matematicii si de aici a legilor naturii, biologiei, vietii si pana la urma impotriva lor insisi. Vorbim de o filozofie si un comportament autodistructiv.

  • Şi la noi s-a cerut, cu efect autopublicitar consistent, cum că afară din şcoală Eminescu, voievozii şi BOR!

 2. Asta nu e o ştire.

  • Nu e o știre ca nu-ți place tie? Ca va demasca prostia ascunsa sub masca “progresista”?

  • Nu e o știre ca nu-ți place tie? Ca va demasca prostia ascunsa sub masca “progresista”?

  • Ba este o stire, vezi care sunt leftarzii la cre unii fac referire aici? Pe care tu ii numesti rasisti si platiti de Trump? Cred ca e oribil pentru orice copil alb din clasa idioatei aleia.
   Ca in 1984, daca stanga radicala spune ca 2+2=5; asa este altfel esti un suprematist alb nenorocit. Nu mai e nevoie de tortura, doar ostracizare sociala si identificare ca inamic al luptei de clasa.
   Asta e rasismul adevarat; sa sustii ca matematica si gramatica sunt rasiste pentru ca unii membri ai minoritatilor nu inteleg matematica sau nu stiu scrie corect.

  • De ce, ai aflat mai de mult? Oricum stânga promovează o gândire absurdă, contra naturii umane

  • Păi normal că nu-i place, postacului hoț care fură numele bad@. Fiind analfabet, îi e teamă că i se ”va demasca prostia” specifică oricărui trol ”ne-progresat” ascunsa sub masca” de asistat slujitor la mafia PRO-USL-PSD care face pe conservatul.

 3. Nu numai ca 2+2=4 dar mai avem si dovada ca 1+1=2 , deci e clar ca toata matematica pute a suprematie alba , sa scoatem matematica din scoli ca sa nu ne trezim ca maine poimaine ca numerele astea discrimineaza.
  Asta nu e tot ce facem cu marul lui Newton , cum adica sa cada exact in capul unui alb ,asta e discriminare , sa scoatem si fizica.
  Pana la urma ce atata scoala , cum adica sa invatam tot ce au scris albii aia secole in urma ,asta e discriminare.

  • Tanti cica e profesoara de matematica? Cand spui asa ceva iti negi toata cariera si poate si parti ale personalitatii. Matematica e neutra si adevarata. Cel putin in cazul acesta simplu. Matematica nu minte si nu are treaba cu rase, religii, posibilitati intelectuale samd. Cum construiesti o casa la care ai un calcul de 2+2
   metri? Zici ca fac 3m ?!
   SUA a adus lumii foarte mult progres, a ajutat Europa si lumea civilizata in general foarte mult si de aceea prefer democratia americana cu rele si bune si urasc comunismul bolsevic sau chinez. Dar totusi ce se intampla acum in US ridica un mare semn de intrebare. Pe de o parte este idiotul Trump cu gasca lui de retarzi, care au incitat oamenii non-stop iar intregul lui mandat a fost un mare scandal, pe de alta parte sunt extremistii democrati, spalati pe creier, care nu inteleg ca nu suntem toti la fel si vor sa niveleze intelectul tuturor la cel de maimute obediente. Multa, multa prostie incepe sa transmita aceasta tara…

  • Stiinta in general si matematica moderna in special s-au dezvoltat cel mai mult in tarile din vestul Europei dupa aparitia protestantismului. Au existat contributii remarcabile de-a lungul istoriei din partea unor culturi diverse, dar aportul pe care l-a adus cultura europeana iudeo-crestina este de departe cel mai important.

   Nu este intamplatoare corelatia dintre cultura/religia crestin-protestanta si accelerarea dezvoltarii stiintelor in ultimii 500 de ani. Bazele stiintei sunt in miezul lor filozofice si axiomatice, deci puternic dependente de filozofia de viata existenta intr-o societate. Nici o alta cultura/religie nu a fost capabila sa ofere un mediu de gandire propice dezvoltarii stiintei asa cum a facut-o lumea iudeo-crestina. De altfel aici s-a nascut si capitalismul.

   E un semn de maturitate sa observi ca datoram progresul intregii lumi unui mod de gandire aflat acum sub atacul unei ideologii care se autointituleaza, paradoxal, progresista… Nu poti sa nu te miri in ce mod eronat a ajuns sa fie folosit termenul „progres” astazi!

 4. Și-a făcut și ea puțină reclamă gratis, văd că până în România i s-a dus vorba.

 5. Ce idioata:))

 6. Din cate stiu « supremacist » in romaneste se traduce suprematist…deci corect ar fi patriarhie suprematista!

 7. propoziții matematice rasiste ? … ăștia mai au un pic și se convertesc la neomarxism… gen durkheim – care vb despre ,,puterea,, unei culturi în formarea și interpretarea unei societăți / tiparele culturale care conduc la constrângere și oferă un anumit sens în alegerea mijloacelor de producție 🙂

 8. Asta se intampla cand le dai nas unor debili mintali (vezi Rezist), asa au inceput si comunistii, vroiau sa faca ‘dreptate’, si am vazut ce s-a intamplat.

  • @george,
   Da, bă, am văzut ce s-a-ntâmplat. Comuniștii i-au luat pe ai tăi de la coada vacii și au încercat să-i școlarizeze dar nu au reușit. Tu ești dovada vie a acelui rateu!!

  • Debil mintala e ma-ta. Ca de aia ai ajuns tu sa iei partea hotilor.

 9. Am facut o sedinta de familie: eu, nevasta si cei doi copii si am analizat ce spune femeia asta. Toti cinci am fost de acord ca are dreptate.

  • Cinci? Ai grija ca discriminezi numerele 6 si 3 (ca 4 a fost discriminat pozitiv prea mult timp oricum)! Si toate celelalte numere pana la infinit. Si minus infinit. Si cele reale, rationale si irationale. Si pe cele complexe!

   Exista o singura solutie: toate solutiile numerice sunt simultan adevarate (desi pentru „4” am rezerve, unii zic ca ar trebui sa ii anulam calitatea de „4”). Un fel de superpozitie cuantica a numerelor.

   Problema e ca atunci cand orice numar ajunge sa reprezinte solutia, de fapt NIMIC nu mai reprezinta solutia.

   Egalitarism. Uniformitate. Distopie. Anihilare.

 10. Tampeniile astea sunt acceptate de mass media americana (majoritar de stanga) si de o mare parte a partidului Democrat. Deci asta nu este decat inceputul. Vom asista la o distrugere tragi-comica a Americii.

 11. Mai bine s-ar duce la un psiholog negru s-o trateze.

  • Psihiatru, ca e patologie serioasa …

  • Corect se spune „de culoare” sau „afro-american” , in niciun caz negru
   Rasistilor !!!

  • Sau cioara

  • Ce inseamna sa spui corect, Eugenia ? Am ajuns sa ni se impuna ce si cum sa vorbim ? Sa scriem corect, da, pentru asta militez si eu (e tot mai rar zilele astea), dar sa spun afro-american unui negru sau rrom unui tigan, pentru ce ? umblam cu cioara vopsita ? Oops, nici cioara nu mai avem voie sa rostim ! Ne-am tampit de tot.

 12. A, era vorba de expresia că matematica e neutră cultural pentru că 2+2=4. Din titlu am crezut că pune la îndoială rezultatul adunării, nu că pune la îndoială legătura dintre neutralitatea matematicii și adunare.

  A trebuit să citesc tot articolul până să mă prind că e clickbait, mai ales că se făcea referire la meritocrație, unde era de acord cu ideea de meritocrație, dar nu cu ignorarea faptului că în general non-albii au șanse mai mici la educație, implicit la a ajunge la meritocrație.

  Pentru G4media: Rugămintea e să nu mai traduceți în doi peri știri cu titlu de clickbait cu unicul scop de a inflama oamenii de bună credință.

  • Alinuța, chiar ai reușit să termini articolul. Că, din ce-ai povestit tu, nu ai obiceiul.
   N-ai făcut „entorsă” de neuron?

  • Nu te puteai abține să nu semnalizezi. Am spus că a trebuit să citesc tot articolul să mă prind că e clickbait, nu am spus că a trebuit să citesc tot articolul spre deosebire de alte dăți. Să știi că nu e o rușine că n-ai reușit să termini alea 3 rânduri, în schimb e o rușine să citești până la prima virgulă și să dai lecții de citire.

  • Acest specimen de profesor ignorand total faptul ca matematica nu este o invenție pur a „albilor”. Arabii, de exemplu, au contribuit foarte mult – ca na, doar folosim numere arabe, nu? Asocierea matematicii cu „albii” și numai „albii” ignora istoria si reusitele celorlalte rase de oameni pe planeta asta. Ipocrita, femeia asta.

 13. O mare majoritate din cei mai activi sustinatori ai stangii americane sunt debili ca doamna asta! Va dat iseama ce ajunge SUA daca iese Biden presedinte?

 14. Prostia se întrece pe sine. Ar trebui dată afară în secunda 2 pt. că n-a înțeles Baza Matematicii : Abstractizare. ” Dacă 5×5 =Satanism(Pentagrama lustruită-n toate colțurile) ce parere mai avem despre Crăciun? „. 🙂 Practic, scoți abstractul din matematică și dezlănțuiești Haosul.

 15. Si uite asa, toti ciuhabii si negracii vor deveni stapani de sclavi albi! Mai rasisti ca astia negri nu exista! Sa urasca intr-atat rasa alba incat sa hotarasca ei ce e meritocratia??? Sa schimbe legile firii, matematicii, fizicii si mai stiu eu ce le mai trece prin creierul ala cret?! Pai tocmai ei sunt cei care nu muncesc, care stau cu mana intinsa, care iau ajutoare sociale mai ceva ca cei albi, carora daca le spui sa nu mai stea pe telefon toata ziua de lucru, sa mai lucreze si ei ceva la locul de munca, urla la tine ca esti rasist! Niste pu tori carora unii albi democrati le „plang de mila”, folosindu-se de ei in scopuri meschine, lase, cri minale! Astia sunt!

 16. Mi-a luat 10 minute sa aflu ca discutia cu „2+2=rasist” vine de la un tip care a mers in Africa in sec. XIX si a zis despre africanii pe care i-a intalnit acolo ca erau inapoiati pentru ca nu stiau ca „2+2=4”, deci rasa neagra e mai inapoiata, rasa alba e superioara etc.
  Mai bine traducem (prost) articole al caror subiect nu il intelegem, sa iasa norma.

  • Daca nu stiau sa numere, nu crezi ca i-a numit inapoiati pe buna dreptate?

  • Povestea e mai lunga, tipul (englez) zice ca a „negociat” cu un african sa-i plateasca o oaie cu 2 pachete de tutun, si cand a vrut sa ia 2 oi platind 4 pachete de tutun ala s-a opus. (Au negociat folosind „limba gimnastica”, adica dand din maini). Ideea e ca poate africanul a fost de acord sa ii dea o singura oaie pentru 2 pachete de tutun, si nu oricate oi ar fi vrut englezul. Daca cineva vine la tine si zice „iti dau 2 lei pentru 1 kg de ceapa” si tu esti de acord, dar nu vrei sa ii vinzi 2 kg de ceapa, ca vrei celalalt kg pentru tine, si tu faci scandal, ca intelegerea e pentru 1 kg, din ce ai inteles tu, nu nelimitat, cat a inteles el. Din pacate istoria a consemnat numai punctul de vedere al englezului, care a dedus ca africanul „nu stia ca 2+2=4”.
   Priceput acum?

 17. Da boss. Republicanii de top nu cred in incalzire globala, vaccinuri etc. Si trec legislatie care ne pericliteaza viitorul si sanatatea.
  Dar hai sa facem isterie ca 2 proaste pe twitter au scris ceva.
  Cum plm e asta stire bai Tapalaga? Cine is duduile alea 2 de ar trebui sa imi pese ce pareri au? Ce putere de decizie au?

  • Cand cititorii lor de twitter incep sa darame statui si sa omoare suprematisti albi inventati, da, e o problema. Da, ai dreptate putea tapalaga sa bage stirea aia de exemplu cu copilul ala de 5 ani, alb executat de un jogger, oricum am cautat stirea pe bbc, cnn, msnbc si nu am gasit-o. Cat despre republicani, de acord cu tine, dar ai a 3a varianta? Planeta oricum or sa o distruga chinezii si tarile din lumea a3a chiar daca mafiotii republicani cred sau nu in incalzirea globala.

 18. America tuturor posibilităților a devenit America tuturor idioților.

 19. Iar ea pute a creier putred bolnav de neomarxism… Deși nu mi-e drag deloc, dacă ar fi să aleg intre Trump și progresiștii neomarxiști care controlează partidul democrat l-aș alege pe Trump…

 20. Gândiți-vă și la absurdul din „Numerologie” (diferită de teoria numerelor din matematică) sau cel din Horoscop. Din nou, se ignora abstractizarea când nu se ține cont că numerele pot însemna orice. Iar despre horoscop, ar trebui complet interzis. N-are absolut deloc baze științifice și e un instrument de spălat pe creier. Mulți dintre voi nu știți sau ați uitat era în care se dadeau SMS-uri pt. aflat „prognoza”. Stat inapoiat. 9999 de probleme și una nu-i rezolvată. Iohannis cică știe fizică.. Să explice prostimii că denumirile aleatorii pt. formele geometrice ale unor stele de la sute de milioane de ani lumină n-au nici cel mai mic efect asupra portofelului sau a feromonilor ce fac mamiferele să ‘iubească’.

 21. Discriminarea pe baza de gen, rasa, convingeri,sexualitate etc nu numai ca sunt ilegale, dar se si pedepsesc in lumea libera. Ea exista in schimb din belsug in tarile cu populatie de culoare si in multe tari musulmane .
  Stanga radicala nu-si mai poate stavili setea de putere si control, propaganda unei ideologii identitare este ciocanul psihologic cu care incearca sa satureze pana la voma prin shaming strategy si sa invinovateasca categorii sociale prin generalizari idioate.
  Nu le poti spune nimic, daca-i contrazici in vest esti dat afara de la munca. Daca nu lucrezi la stat (sau la corporatii ) poti sa le-o spui in fata :
  sugeti–o leftisti si neo marxisti isterici.

 22. Un nebun arunca o piatra in lac si 100 de oameni normali sar in apa sa o scoata.
  Cam asa si cu profa asta, sarita cel putin de pe axul normalitatii.
  Oare ce fel de oameni ies de sub bagheta ei de profesoara?

 23. Bine dar cucoana asta e lasata sa se miste libera prin oras ?

  • Profesoara este foarte inteligenta a vrut sa isi faca reclama.
   Solutia pe care a gasit-o a fost sa isterizeze niste cretini.

 24. Asta este o stire? Ati sapat mult dupa ea domnule Novac?
  La fel de dezamagitor este numarul foarte mare de comentarii fata de o non-stire, in comparatie cu articole despre situatia din Bielorusia de exemplu, unde e un singur comentariu.
  Asa jurnalisti, asa public… Mare achizitie dl ‘jurnalist’, unde l-ati gasit G4media? La Click?

 25. Păi să vă explic capitalismul:ceașcă făcea 10km de drum, adica statul, noi, vine revoluția și capitalismul și uitati aici se fac doar 7 km drum că restul e în buzunarul șefului, adica capitalismul românesc subliniez romanesc este doar un furt mascat de la stat, așa că prefer orice 💩 minus capitalismul și comunismul care s. A dovedit una caca, oricum viitorul este orice numai capitalism nu, păi frate lumea cat crezi ca mai rabda 30de ani de credite pt o amărâta de casa? Hoția e soluția la toate

 26. Nea dane, lumea ce sta sa vina, iar dumneata și g4 esti profetul noii lumi! Asa înțelegeti Occidentul!

 27. @Deea: tare filmul. În rest, există o soluție: scoatem matematica din programă. Băgăm Educația sexuală pentru că ne ajută economic. Avem cele mai multe videochatiste.

 28. În orice domeniu de activitate pot pătrunde indivizi cu probleme psihice mai ușoare sau mai grave. Ar trebui ca la fiecare loc de munca sa existe și psihologi.

 29. Oh, OK G5. Mai bagati „stiri” din astea. loserilor