G4Media.ro

O porțiune de drum de la intersecția frontierelor Ucrainei cu Rusia și…

Captura Twitter

O porțiune de drum de la intersecția frontierelor Ucrainei cu Rusia și Belarus a fost aruncată în aer

O înregistrare video arată momentul în care o porțiune de drum din apropierea monumentului celor Trei Surori de la granița dintre Rusia, Belarus și Ucraina a fost aruncată în aer, scrie BBC. Imaginile au fost distribuite pe canalele Telegram pro-ruse.

Informația a fost confirmată de reprezentantul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, Andrii Demcenko. Într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda, acesta a precizat că drumul Cernihiv-Briansk a fost aruncat în aer cu o zi înainte, pe 30 mai, la prânz. Potrivit acestuia, explozia a fost provocată de ruși.

„După cum vedeți, au început să arunce în aer drumurile dinspre Kiev, probabil temându-se că Ucraina va lansa o ofensivă împotriva centrului regional. Dar Ucraina nu este un agresor. După cum am menționat deja, statul nostru se află exclusiv în defensivă și nu avem nevoie de Briansk” – a declarat reprezentantul serviciului de frontieră ucrainean.

Monumentul „Trei surori” a fost inaugurat în 1975 la granița dintre regiunile Briansk, Gomel și Cernihiv pentru a comemora prietenia celor trei popoare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...