G4Media.ro

O persoană care nu și-a părăsit locuința de un an și jumătate…

O persoană care nu și-a părăsit locuința de un an și jumătate s-a infectat cu coronavirus, fiind primul caz din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj

Primul caz de infecţie cu coronavirus din oraşul Şimleu Silvaniei este cel al unui bărbat ce nu şi-a părăsit locuinţa de circa un an şi jumătate, potrivit primarului Septimiu Ţurcaş, transmite Agerpres.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. A fost internat la spitalul nostru, fiind spital suport, pentru o perioadă (…), apoi a fost transferat la spitalul de infecţioase din Zalău. Persoana are comorbidităţi. Este o persoană nu foarte în vârstă. Are în jur de 51 de ani. A avut probleme de sănătate şi ceea ce este şi mai cel mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a precizat vineri, în cadrul unei intervenţii pe Facebook, Septimiu Ţurcaş.

Primarul din Şimleu Silvaniei a adăugat faptul că toţi cei care au intrat în contact în ultima perioadă cu cel infectat cu coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu, iar în blocul în care acesta locuieşte se va efectua o dezinfecţie.

„Vă rog să nu intraţi în panică, dar în acelaşi timp să respectaţi nişte reguli minime, pentru că şi dacă în această perioadă lucrurile s-au detensionat puţin, trebuie să avem grijă în primul rând de noi şi în acelaşi timp să avem grijă de cei din jurul nostru. Există posibilitatea ca la al doilea test virusul să nu se confirme”, a menţionat Septimiu Ţurcaş.

În judeţul Sălaj se află în carantină 12 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 1.840 de persoane.

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul au fost înregistrate 98 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 59 au fost declarate vindecate şi externate, iar 11 au decedat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Aha! Dacă un om care nu a ieșit de un an din casă s-a infectat, sa i-o spuna lui Mutu, că noi ceilalți, care bântuim toată ziua prin metrouri, trenuri, magazine, birouri, șantiere, nu suntem sau nu am fost mai multi infectați! Mult mai mulți decât cei 20.000 „găsiți” cu teste! Dar, asta e bine! Probabil mortalitatea reala sub 1%!

  2. Și nu s-a gândit nimeni că in aceasta perioadă de timp persoana respectiva a intrat in contact cu cei ce ii aduceau medicamente, mâncare, etc…
    PS :G4 ce fel de jurnaliști ai angajat??? Inainte de a pubilca un articol nu-i de bun simț să își pună niște întrebări sau pur si simplu dau un copy și gata articolul .

  3. a luat virusul de la tv , la digi 24 era tot timpul pe ecran un virus , ehei ce audiente făcea!

    • La persoana respectivă erau chefuri și paranghelii in fiecare zi, asta nu s-au spus …

  4. Eu am zis mereu: statul in casa e deosebit de riscant. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.