G4Media.ro

O pană majoră de curent afectează Bosnia, Albania, Muntenegru și coasta Croației

Sursa foto: Pixabay

O pană majoră de curent afectează Bosnia, Albania, Muntenegru și coasta Croației

O pană majoră de curent a afectat vineri Muntenegru, Bosnia, Albania și cea mai mare parte a coastei croate a Mării Adriatice, au anunțat oficiali din aceste țări, citați de Reuters. Pana a afectat afacerile, a transformat traficul în haos și a împiedicat funcționarea instalațiilor de aer condiționat în mijlocul unui val de căldură.

Operatorii de electricitate din cele patru țări au declarat că investighează cauzele defecțiunii. Top Channel TV din Albania a citat surse anonime care spuneau că un interconector a cedat în Muntenegru, deși nu a existat nicio confirmare oficială.

În Bosnia, capitala Sarajevo și orașele Banja Luka și Mostar au rămas fără curent electric. Presa locală a relatat că pana de curent a afectat întreaga țară.

Traficul s-a oprit în orașul de coastă croat Split după ce semafoarele s-au defectat, a raportat televiziunea de stat HRT.

Compania de electricitate HEP din Croația a declarat că întreruperea în unele părți ale țării a fost cauzată de „o perturbare internațională care a afectat mai multe țări”, fără a intra în detalii.

„Operatorul croat de sisteme de transport efectuează o analiză împreună cu operatorii de sisteme din țările învecinate pentru a determina cauza”, a adăugat HEP.

Compania de utilități a declarat că și-a pus capacitățile de producție în funcțiune deplină pentru a asigura „aprovizionarea în cel mai scurt timp posibil”.

Distribuitorul de energie din Muntenegru, CEDIS, a declarat că „întreruperile de rețea” au întrerupt alimentarea cu energie electrică în cea mai mare parte a țării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează