G4Media.ro

O nouă tentativă de evacuare a civililor din Mariupol, încercuit şi aproape…

Sursa foto: Captura video

O nouă tentativă de evacuare a civililor din Mariupol, încercuit şi aproape în întregime sub controlul forţelor ruse, a eşuat

Un adjunct al primarului din Mariupol a transmis pe contul său de Telegram că a eșuat noua tentativă de evacuare a civililor din acest oraş ucrainean, încercuit şi aproape în întregime sub controlul forţelor ruse.

Potrivit lui Petro Andriuşcenko, circa 200 de locuitori din acest oraş portuar şi industrial la Marea Azov începuseră să se adune pentru a fi evacuaţi când au fost „dispersaţi” de armata rusă.

Unii au fost apoi constrânşi să urce în autobuze care plecau spre direcţia Dokuciaevsk, o localitate ocupată de ruşi, situată la 80 km la nord de Mariupol.

 

„Oamenii nu aveau dreptul să iasă din autobuz”, a denunţat adjunctul primarului, precizând că ruşii pretextaseră „tiruri din partea naţionaliştilor (ucraineni) asupra locului de evacuare” pentru a justifica această schimbare de itinerar.

„Încă o dată ruşii au perturbat o evacuare”, şi-a exprimat el regretul.

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile ucrainene anunţaseră că încearcă din nou să evacueze civili din Mariupol spre Zaporojie, la circa 200 km nord-vest.

Vicepremierul Irina Vereşciuk avertizase că forţele ruse ar putea să vrea să organizeze un alt culoar de evacuare în paralel, spre Rusia de această dată. „Fiţi prudenţi!”, spusese ea. „Nu vă lăsaţi înşelaţi şi provocaţi!”

Această nouă tentativă a intervenit după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri seara, în ajunul weekendului Paştelui ortodox, o „pauză umanitară” pentru a evacua civilii din oraşele ucrainene asediate de ruşi, între care şi Mariupol, bombardat metodic de armata rusă de aproape două luni.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc cu regularitate de eşuarea acestor evacuări de la începutul invaziei ruse în 24 februarie, relatează Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Acolo trebuie trimiși toți propagandiștii waxului devianți din Rumânistan, transformați în iubitori de obiele ciolovece pe ge4poulimedia. Alde eugenia, fitil, v, vv, Barbu Gh, grogghy….

 2. Comentariile, devianților.

  Vai steaua voastră de iubitori de obiele ciolovece.

  Aurolacilor!!!

 3. E foarte interesant cum timp de 2 luni intregi niste civili nu reusesc sa iasa dintr-un oras, de parca sunt lipiti acolo cu Superglue. Or fi incercat sa se indrepte in directia opusa inamicului, adica spre vest? 🙂

 4. Înjurăturile și limbajul cu care au crescut devianții waxeriStoizi iubitori de obiele ciolovece este permis.

  Și aurolAcii mai și cerșesc bani ca țiGOinerii.

 5. Q.E.D. (citiți comentariu de pluSerIstoid la ora 9:20 p.m.)

 6. Mariopol 70% ruși nu vor să plece în Rusia +?!? Poate așteaptă să primească azil politic în țara lui Joe Biden??!!

 7. Sa duci ucrainieni în Rusia înseamnă va îți semnezi sentința pentru plata de daune de sute de miliarde. De asemenea, se vor identifica toți cei duși cu forța și vor trebui repatriați pentru a nu fi condamnați pentru genocid

  Rusia deja a pierdut iar economia Rusiei va ajunge sub a noastră și la nivel de PIB absolut în 2 ani

  • Gunoaiele astea de rusi trebuie exterminati. Putin e un dezaxat mental, care trebuie exterminat, împreună cu javrele lui și cu nenorocitii aia de soldați rusi, adunătura de animale sălbatice, cu anomalii grave, din cauza băuturii ieftine.

 8. ori e încercuit, ori e sub control? hotărâți-vă, clanțelor…

 9. cand se Sperie

  🙂

 10. Rusia deja a castigat. Ucraina e in ruine. Ce sa mai castige ucraina? Zelenski sa se lase de cocaina…consuma prea mult si vorbeste fara sa gandeasca. Toata tara lui e in ruine si el zice ca ia batut pe rusi. Curand trebuie sa inceapa ww3. Americanii si englezii trebuie sa se duca acasa la ei