G4Media.ro

UPDATE Nava eșuată care blocase Canalul Suez a fost repusă pe linia…

Sursa foto: Pixabay

UPDATE Nava eșuată care blocase Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire

Remorcherele au repus pe linia de plutire o navă de mari dimensiuni care a rămas blocată timp de mai multe ore în Canalul Suez, a anunțat joi agentul de transport maritim Leth Agencies, permițând revenirea la normal a uneia dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume, transmite Le Figaro.

Leth a identificat nava ca fiind Xin Hai Tong 23, cu o lungime de 190 de metri (623 de picioare). „Autoritatea Canalului Suez a reușit să refloteze cu succes nava Xin Hai Tong 23 la ora 07:40. Convoiul care se îndreaptă spre nord va intra la ora 09:30”, a precizat agențiile Leth într-un tweet.

Într-o declarație, autoritățile canalului au precizat că au fost informate despre o defecțiune a motorului și au desfășurat remorchere pentru a reuși să refloteze cu succes nava. Procesul a fost întârziat pentru scurt timp de defecțiunea troliului navei, au adăugat acestea.

Autoritatea a confirmat că „activitatea de navigație în ambele direcții va reveni la normal imediat ce procesul de remorcare a fost finalizat, ca măsură de precauție”. Leth a transmis anterior pe Twitter că nava a eșuat la ora locală 4 dimineața, perturbând cel puțin două convoaie de nave.

Precedentul din 2022

Nava venea din portul Dhuba din Arabia Saudită. Ea este deținută de Xiang B12 HK International Ship Lease și este administrată de Tosco Keymax International Ship Management.

Aproximativ 12% din comerțul mondial trece prin Canalul Suez, cea mai scurtă rută maritimă între Europa și Asia. În timpul vânturilor puternice din 2021, o navă uriașă de containere, Ever Given, a rămas blocată în Canalul Suez, perturbând traficul în ambele direcții timp de șase zile.

Anul trecut, remorcherele au salvat un petrolier care a eșuat pentru scurt timp în canal din cauza unei defecțiuni tehnice la cârma sa, în timp ce defecțiunea unei alte nave de containere în canal a provocat întârzieri minore în martie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...