G4Media.ro

O instanţă a talibanilor din Afganistan aplică pedeapsa cu biciuirea

sursa foto: Captură video

O instanţă a talibanilor din Afganistan aplică pedeapsa cu biciuirea

Nouă condamnaţi au fost biciuiţi duminică într-o instanţă a talibanilor din Afganistan, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Opt bărbaţi şi o femeie, deja închişi după sentinţe primite anterior, au primit între 20 şi 39 de lovituri de bici, în provincia Zabul din sudul Afganistanului, a anunţat în reţeaua X (fostă Twitter) departamentul pentru informaţii şi cultură al regimului talibanilor.

Curtea Supremă a publicat un comunicat conform căruia condamnaţii au fost pedepsiţi pentru infracţiuni de „furt şi relaţii ilegale”. Instanţa a afirmat că pedeapsa „tazir” – la discreţia magistraţilor, conform legii islamice Sharia – a fost aplicată în prezenţa unor oficiali şi a publicului din sala de judecată.

Pedeapsa respectivă constă de obicei într-o biciuire „moderată”, considerată o formă de disciplinare.

ONU a arătat în mai că pedepsele corporale sunt contrare Convenţiei împotriva torturii şi a cerut încetarea acestei practici. Conform organizaţiei, în ultimele şase luni în Afganistan au fost biciuiţi în public cel puţin 334 de oameni,, majoritatea pentru relaţii extraconjugale, fuga de la domiciliul, furt, homosexualitate, consum de alcool, fraude şi trafic de droguri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...