G4Media.ro

O familie din Camerun şi un cetăţean din Guineea, găsiţi ascunşi într-un…

Sursa Foto: Politia de Frontiera

O familie din Camerun şi un cetăţean din Guineea, găsiţi ascunşi într-un TIR. Aceştia voiau să ajungă în Germania şi au declarat că s-au ascuns în autotren când şoferul dormea

O familie cameruneză, formată din părinţi şi doi copii, precum şi un cetăţean din Guineea au fost găsiţi de către poliţiştii de frontieră într-un autocamion, unde se ascunseseră pentru a trece fraudulos graniţa către Germania. Cei cinci, care se aflau în procedură de azil în România, au declarat că au urcat în TIR într-o parcare de pe centura Timişoarei fără şa şoferul să ştie, transmite News.ro.

Verificările poliţiştilor de frontieră de la Punctului de Trecere Moraviţa au avut loc vineri 19 aprilie, după ce un angajat al Companiei de Drumuri care îşi desfăşura activitatea în punctul de trecere a frontierei a sesizat că din remorca unui autotren se aud zgomote şi voci.

„La faţa locului s-a deplasat o patrula formată din poliţiştii de frontieră care a condus ansamblul rutier pe aliniamentul de control, procedând la efectuarea controlului fizic împreună cu lucratorii vamali. S-a constatat că semiremorca prezintă sigiliu de România şi că şnurul de siguranţă al prelatei prezintă semne de manipulare în zona sasiului, pe partea dreapta (tăiat şi relipit). Cu ocazia controlul amănunţit al compartimentului de marfă au fost depistaţi în interiorul mijlocului de transport cinci cetăţeni afro-asiatici”, informează, duminică, oficialii Poliţiei de Frontieră.

Cercetările făcute cu privire la cei cinci cetăţeni au arătat că este vorba despre o familie din Camerun formată din mamă, tată şi doi copii şi despre un cetăţean din Guineea. Cei cinci au vârste cuprinse între 5 şi 40 de ani şi cu toţii se aflau în procedură de azil în România.

„Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în automarfar, într-o parcare de pe centura municipiului Timişoara, în timp ce conducătorul auto efectua timpii de odihnă, deoarece doreau să ajungă în Germania”, precizează Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...