G4Media.ro

O familie de panda a părăsit Madridul şi se întoarce în China

Sursa foto: zoobeauval.com

O familie de panda a părăsit Madridul şi se întoarce în China

Un cuplu de panda uriaşi se îndrepta joi din Spania spre Baza de Reproducere a Urşilor Panda Uriaşi din Chengdu, în sud-vestul Chinei, unde cei trei pui pe care i-au născut în timpul şederii lor la Grădina Zoologică din Madrid vor lua parte la un program de reproducere, informează Reuters, citată de Agerpres.

Hua Zui Ba, în vârstă de 20 de ani, şi Bing Xing, în vârstă de 23 de ani, au trăit la Madrid din 2007, iar în ultimul deceniu au avut trei pui: Chulina, în vârstă de şapte ani, şi gemenii You You şi Jiu Jiu, în vârstă de doi ani.

Ei vor fi înlocuiţi de un nou cuplu de panda trimis de China Wildlife Conservation Association, au declarat reprezentanţii grădinii zoologice madrilene. De-a lungul anilor, China a împrumutat o parte dintre preţioşii săi urşi panda unor grădini zoologice din diferite ţări, în calitate de ambasadori ai bunăvoinţei din regnul animal, derulând în acelaşi timp programe de conservare în ţara de origine, care au îmbunătăţit statutul acestor animale de la „periclitat” la „vulnerabil”.

Spania face parte din acest program de mai bine de 40 de ani, găzduindu-l iniţial pe Chu Lin, primul panda uriaş născut în captivitate în Europa, timp de 14 ani la Grădina Zoologică din Madrid, în anii ’80 şi ’90.

Joi dimineaţă, familia de panda a fost închisă în cuşti special construite, la care membrii săi s-au adaptat pe parcursul mai multor luni, ca parte a rutinei lor zilnice.

Fiecare panda călătoreşte în propria cuşcă din oţel inoxidabil ranforsat, personalizată cu numele şi fotografia sa.

„Trusa de călătorie” a familiei de cinci panda include 100 kg de bambus, 60 de litri de apă şi câteva kilograme de mere, fructele lor preferate.

Urşii panda au fost duşi la aeroport în două camioane de 22 de metri, sub escorta Poliţiei spaniole.

Apoi, au plecat spre Chengdu cu un zbor direct de 11 ore al companiei Air China, împreună cu un medic veterinar din Chengdu şi cu doi dintre îngrijitorii lor, care vor rămâne acolo pentru a se asigura că animalele se adaptează bine la noul lor cămin.

Populaţia de urşi panda uriaşi din sălbăticie a crescut de la aproximativ 1.100 de exemplare în anii 1980 la 1.900 de exemplare în 2023, iar în grădinile zoologice şi centrele de reproducere din întreaga lume există 728 de urşi panda uriaşi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ma, nu va duceti acolo, e comunism si voi ati deschis deja ochii !