G4Media.ro

O familie cheltuie cel mai mult pe educație, după alimente și plata…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

O familie cheltuie cel mai mult pe educație, după alimente și plata facturilor, potrivit coșului minim lunar de consum actualizat

Indiferent dacă o familie locuiește la oraș sau în mediul rural, investiția în educație este pe locul al treilea, cu cheltuieli între 8% – 10% din valoarea coșului minim lunar de consum pentru o familie, potrivit Comisiei de Insolvență la nivel central. Asta înseamnă că o familie cheltuie pentru educație cel mai mult, după asigurarea nevoilor de bază: alimente și facturi. 

O familie de 2 adulți activi și 2 copii în întreținere, care locuiește la oraș cheltuie pe educație, cultură și recreere, 10% din coșul minim lunar de consum, adică 325,80 de lei pe lună, potrivit datelor actualizate de către Comisia de Insolvență la Nivel Central, cu sprijinul Institutului Național de Statistică, prin raportare la valoarea indicelui prețurilor de consum pentru luna iunie 2022 față de luna ianuarie 2019.

Pentru alimente lunare, familia cu 4 membri, dintre care 2 copii, plătește 41,1% din cheltuieli, adică 1339 de lei, iar pentru facturi apă, electricitate, gaz, combustibili, abonamente radio tv și telefonie, achită 508,25 de lei.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. În afară de familia d-lui Goe! :)))))

  2. Viitorul suna deci bine, tovarasi! Oamenii educati nu vor permite sa fie condusi de analfabeti/borfasi/hoti, cum se intampla de vreo 30 de ani incoace

  3. E corect, bautura nu intra aici, ca se trece „pa caet”