G4Media.ro

O delegaţie americană și-a scurtat o vizită în Arabia Saudită, după ce…

O delegaţie americană și-a scurtat o vizită în Arabia Saudită, după ce preşedintele acesteia a refuzat să-şi scoată kippa

O delegaţie a unei Comisii americane privind libertatea religioasă a anunţat că a decis să-şi scurteze o vizită oficială în Arabia Saudită după ce unuia dintre membrii acesteia i s-a cerut să-şi scoată kippa, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

”Nimănui nu ar trebui să i se refuze accesul la un sit de patrimoniu, un sit menit să pună în valoare unitatea şi progresul, doar pentru că există ca evreu”, a denunţat luni preşedintele Comisiei americane a Libertăţii Religiei (USCIRF), Abraham Cooper, care este un evreu otodox, citat într-un comunicat.

”Arabia Saudită este pe cale să încurajeze schimbarea în cadrul Viziunii 2030”, un program ambiţios de reforme vizând diversificarea economiei, declară el.

”Însă, mai ales într-o perioadă în care antisemitismul face ravagii, faptul că mi s-a cerut să-mi scot kippa ne-a împiedicat pe noi, membriiUSCIRF, să ne continuăm vizita” sitului de laDiriyah – leagănul familiei Al Saud -, la nord-vest de Riad, clasat în Patrimoniul Mondial de către UNESCO, se arată în comunicat.

”Notăm cu un regret particular că acest lucru i s-a întâmplat unui reprezentant al unei agenţii guvernamentale americane care promovează libertatea religioasă”, se arată în comunicat.

Această Comisie a Libertăţii Religiei este un organism guvernamental consultativ mandatat de Congresul american.

Ambasada Arabiei Saudite în Statele Unite, contactată de AFP, nu a răspuns imediat.

Incidentul, care a avut loc la 5 martie, intervine pe fondul unor tensiuni între regatul saudit şi statul evreu în contextul Războiului din Fâşia Gaza şi al unor eforturi ale Statelor Unite de a promova o normalizare a relaţiilor între cele două ţări după terminarea războiului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In Europa si in America pot sa faca ce vrea… sa isi acopere fata…sa forteze institutiile publice sa nu mai foloseasca carne de porc in cantine…sa se impodobeasca orasele de Ramadan… si isi faca moschee la fiecare colt…dar cand mergi la ei in vizita trebuie sa fie atent, sensibil si sa nu ranesti sentimentele locale…cam ipocriti acesti reprezentanti ai religiei pacii…