G4Media.ro

O boală genetică rară, depistată într-un sat din Suceava. Medicii spun că…

O boală genetică rară, depistată într-un sat din Suceava. Medicii spun că este provocată de o proteină mutantă și duce la paralizie și deces

O boală genetică rară, care duce la paralizie, a fost depistată la mai mulți localnici dintr-un sat din Suceava. Netratată, afecțiunea poate provoca decesul în 4-5 ani. Medicii spun că de vină este o proteină mutantă care se depune pe nervi și în inimă, transmite Digi24.ro

Până acum, în România au fost diagnosticate 40 de persoane cu această boală, cele mai multe fiind din Suceava, localitatea Todirești.

Foarte mulți dintre pacienți nu au legături de rudenie între ei.

În Spitalul din Suceava sunt internate 12 persoane care au această boală, iar alte șapte sunt asimptomatice, dar sunt ținute sub supraveghere medicală deoarece testele au arătat că au această boală.

Directorul centrului de Hematologie de la Institutul Clinic Fundeni, profesorul Daniel Coriu, a explicat la Digi24 că este vorba despre o boală cu transmitere ereditară, moștenită, provocată după ce o proteină mutantă se depune pe nervi și în inimă.

În România avem o zonă endemică în jurul Sucevei, dar cazuri sunt și în țară, a spus medicul.

Boala debutează la vârste de peste 40 de ani, a afirmat Coriu.

El a explicat că primele simptome sunt de afectare neurologică, cu parestezii, arsuri la picioare și apoi tulburări de mers. Pacientul ajunge să fie paralizat.

Daniel Coriu a precizat că boala poate fi tratată, dar că trebuie depistată din timp, iar diagnosticul trebuie pus corect rapid.

Citește integral pe Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Asta e rezultatul cand beat fiind iti violezi fiica, nepoata, etc. Asta este rezultatul degradării morale si materiale. Asta este satul românesc traditional, ospitalier si ortodox, care cu mândrie votează USL si nu se vaccinează că-i apar solzi.

  2. S au combinat neamurile între ele, de vină e Ștefan cel Mare și sângele roșu nu sângele albastru 🤣 f t v. Ă rassssa n gaură de bu la n ggii

  3. „Foarte mulți dintre pacienți nu au legături de rudenie între ei.”

    În traducere: evlavioșii din Suceava fac sex și cu alte persoane în afară de soț/soție, de-aia în acte copiii lor nu sunt rude, dar faptic au aceeași boală genetică transmisă ereditar.