G4Media.ro

Nvidia este pe cale să devanseze Apple și să devină a doua…

Sursa foto: Pexels / Jordan Harrison

Nvidia este pe cale să devanseze Apple și să devină a doua cea mai valoroasă companie din lume / Producătorul de plăci video, jucător important în domeniul inteligenței artificiale

Nvidia este pe cale să devanseze Apple pentru a deveni a doua cea mai valoroasă companie din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, deoarece investitorii nu se satură de producătorul de semiconductori ale cărui cipuri alimentează instrumente populare de inteligenţă artificială, cum ar fi ChatGPT, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

O creştere uluitoare indusă de inteligenţa artificială a acţiunilor Nvidia a dus evaluarea companiei de la 1.000 de miliarde de dolari la peste 2.000 de miliarde de dolari în doar nouă luni, depăşind Amazon.com, Alphabet, compania mamă Google, şi Saudi Aramco.

Capitalizarea bursieră a Nvidia se situează în prezent în jurul valorii de 2.380 de miliarde de dolari, fiind în urma Apple cu aproximativ 230 de miliarde de dolari şi Microsoft cu aproximativ 645 de miliarde de dolari.

Creşterea necruţătoare a acţiunilor Nvidia, care controlează 80% din piaţa de cipuri AI de vârf, a contribuit la împingerea Wall Street-ului la niveluri record în acest an, oferind în acelaşi timp companiei o pondere de peste 5% în indicele de referinţă S&P 500.

Acţiunile Nvidia, care sunt în creştere cu 95%, şi Meta Platforms, care au crescut cu 46,6% în acest an, au depăşit şi acţiunile altor membri ai aşa-numitului grup Magnificient 7, evidenţiind apetitul nesăţios al investitorilor pentru tot ceea ce este AI.

”Creşterea acţiunilor Nvidia reflectă fundamentele incredibil de puternice care stau la baza modelului său de afaceri actual”, a declarat Richard Meckler, partener la Cherry Lane Investments, un birou de investiţii din New Vernon, New Jersey. „

Între timp, Apple, care se confruntă cu încetinirea vânzărilor de iPhone, a cedat în ianuarie către Microsoft poziţia de cea mai valoroasă companie din SUA pentru prima dată din 2021.

În ultimele săptămâni, Nvidia a înlocuit şi Tesla, ca acţiunile cele mai tranzacţionate de pe Wall Street, după valoare.

Citește și: Toți ochii pe inteligența artificială: Compania Supermicro, creștere de aproape 300% pe bursă în 2024 / „Toată lumea se uită după ceva care arată și miroase ca Nvidia”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...