G4Media.ro

Numărul de omucideri crește în Rusia pentru prima dată în ultimii 20…

Sursa foto: Pixabay

Numărul de omucideri crește în Rusia pentru prima dată în ultimii 20 de ani / 70-80% din crime sunt comise în stare de ebrietate

Numărul crimelor în Rusia a crescut pentru prima dată în ultimii 20 de ani, relatează cotidianul rus Kommersant, citat de Sky News.

Ziarul, care citează date oficiale de la departamentele judiciare, precizează că s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de crimă și tentativă de crimă de la 32.265 în 2002 la 7.332 în 2021.

Cu toate acestea, această cifră a crescut în 2022 cu o creștere de 4%, ajungând la 7.628 de cazuri de crimă și tentativă de crimă.

Datele au arătat, de asemenea, o creștere a cazurilor de crimă în regiunile rusești care se învecinează cu Ucraina.

Raportul a fost publicat de asociația de avocați Travmpunkt, care a atribuit creșterea numărului de crime unor factori legați direct și indirect de invazia Ucrainei.

„În regiunea Belgorod, numărul înregistrat de crime și tentative de omor a crescut față de 2021 de la 52 la 102, în regiunea Kursk – de la 58 la 89 „, potrivit sursei citate.

Autorii raportului explică creșterea numărului de crime, tentative de crimă și manifestări de violență domestică prin mai mulți factori legați direct sau indirect de conflictul militar. Astfel, ei remarcă o creștere a consumului de alcool și fac referire la studii străine despre acest fenomen, cum ar fi exemplele soldaților americani care au luptat în Irak și Afganistan.

În ceea ce privește Rusia, autorii fac referire la datele Rosalkogolregulirovanie: vânzările cu amănuntul de alcool cu o concentrație de peste 9% au crescut în Rusia în 2022 cu 6,8%, vodca – cu 5,9%, iar toate produsele alcoolice, cu excepția berii, cu 3,5% față de anul precedent.

Avocații notează că 70-80% din crimele din Rusia sunt comise în stare de ebrietate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai da, ca 70% din rusi sunt mereu beți.

  2. Adica Vladimir Vladimirovici sa fi fost manga când a invadat Ukraina sau asta e mirosul lui naturel?