G4Media.ro

Noutate în programul IMM Invest: clienții vor putea cumula creditul pentru investiții…

Noutate în programul IMM Invest: clienții vor putea cumula creditul pentru investiții cu linia de credit pentru capital de lucru

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat joi seara că programul IMM Invest va fi reluat în câteva zile, iar noutatea constă în faptul că firmele care vor apela la sprijin financiar vor putea să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru.

„Referitor la IMM Invest, programul este foarte bun şi este o schemă de ajutor de stat care a fost aprobată de Comisia Europeană, pe când alte ţări nu au avut această schemă. Avem o problemă de IT. În câteva zile, programul va reporni. În această seară am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două”, a explicat Cîțu, într-o intervenție la TVR.

Ministrul a adăugat că programul  IMM Invest este pentru minimum 40.000 de IMM-uri.

„În România, astăzi, sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel, arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a explicat Cîțu.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pe bune? Cam când?!!! Prin iunie-iulie, așa, o fi fezabil?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.