G4Media.ro

Noul șef al spionajului Ungariei este un vechi agent din perioada comunistă,…

Noul șef al spionajului Ungariei este un vechi agent din perioada comunistă, apropiat de Rusia

Un fost spion maghiar din perioada comunistă, care și-a desfășurat activitatea în Austria și Germania de Vest, este noul șef al Serviciului de informații externe al Ungariei, transmite presa de la Budapesta. Jozsef Czukor a fost până la 1 octombrie principalul consilier de politică externă al premierului Viktor Orban, cel care l-a și propulsat la șefia serviciului secret.

Jozsef Czukor este considerat un apropiat al Rusiei, potrivit portalurilor maghiare Index.hu și Zoom.hu. El ar fi colaborat intens cu serviciile secrete sovietice în perioada comunismului, când serviciile secrete ale statelor din Pactul de la Varșovia era practic subordonate KGB.

Numirea lui Czukor vine pe fondul apropierii constante dintre Viktor Orban și Vladimir Putin și al atacurilor tot mai dure ale Ungariei la adresa Uniunii Europene. Mai mult, un fost șef al serviciilor maghiare avertiza în urmă cu un an că partenerii din NATO sunt extrem de reticenți în a colabora cu Ungaria din cauza temerilor că Budapesta împărtășește informațiile sensibile cu Moscova.

Czukor a mai ocupat poziția de șef al Spionajului externe (IH) în perioada 2002-2004. El și-a început cariera de spion în Austria și Germania de Vest, apoi a devenit diplomat și a fost ambasadorul Ungariei în Slovenia și Germania.

Foto: Jozsef Czukor (centru) și Viktor Orban (Sursa: Pagina de Facebook Viktor Orban)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ultimele sfortari ale vechii garde, sunt pe ducă toate elitele comuniste și copiii lor. Sincer nu îmi e milă deloc de ei că vor pierde puterea la cât de criminal a fost regimul comunist în regiune

  2. Aha, ati observat cum si la noi se vrea schimbarea la virful SRI-ului? Credeti ca e o coincidenta sa fie schimbati sefii spionajului si contraspionajului din Romania si Ungaria cam in acelasi timp? Probabil ca urmeaza Cehia si Polonia acum.

  3. Ungurii in ura lor fata de Croatia, Austria, Romania uita 1956…. rusii sunt prieteni acum – popor de vome

  4. Si ce este iesit din comun din numirea lui J. Czukor?

    1/ Reinhardt Gehlen, seful serviciilor militare germane din al II-lea razboi mondial, a fost recrutat de OSS (CIA) dupa 1945 sa lucreze cu americanii impotriva bolsevicilor. In plus, acesta infiinteaza serviciul de informatii extern al Germaniei Federale (BND) si este si directorul acesteia. Un nazist devine seful informatiilor externe al unei tari democrate !

    2/ Insusi Putin, KGB-ist notoriu in Dresda anilor 85-89, ajunge vice-primar al St. Petersburg si presedintele Rusiei post-razboi rece !

    3/ In Romania, nomenclaturisti notorii gen Iliescu & Co ajung presedinte, prim-ministru, etc.! In plus, esaloanele superioare CC-PCR si ale Securitatii ajung „biznismeni” UE si de sorginte liberala. Mai mult, UTC-isti, gen MRU, care vorbeau in numele elevilor in mai 85 si perora in numele „societatii socialiste multilateral dezvoltate” ajunge in varful piramidei politice din tara.

    Despre ce vorbim?

    PS-scrieti ca „în perioada comunismului, când serviciile secrete ale statelor din Pactul de la Varșovia era practic subordonate KGB”…Ati uitat de reteaua Caraman? Sau de fuga lui Pacepa? Sau de caracerul rebel al serviciilor secrete din Romania?

  5. Ori pe care faţă am vrea să sucim chestiunea, miroase urât a şopârlism cum sunea Caragiu, asezonat cu slăbiriea comunităţii de informaţii a NATO, Este infiorător cum Putin reuşeşte să sape din interior NATO şi UE. Într-un cuvânt neruşinare , nemernicie şi ticăloşie pe faţă. Sper ca divinitatea să nu permită aşa ceva şi în Grădina Maicii Domnului !