G4Media.ro

Noua Zeelandă, Vietnam și Taiwan, în fruntea listei ţărilor care au gestionat…

Sursa foto: pixabay.com

Noua Zeelandă, Vietnam și Taiwan, în fruntea listei ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19

Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan se află în fruntea unei liste de aproape o sută de ţări şi teritorii care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19, potrivit unui studiu publicat joi în Australia. Potrivit aceluiaşi clasament, Spania se află pe locul 78, iar Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri, relatează EFE.

Clasamentul, care compară răspunsul guvernelor la această pandemie în cele 36 de săptămâni după confirmarea celui de-al 100-lea caz de COVID-19, plasează Australia pe locul 8, Marea Britanie pe 66, iar SUA pe 94 şi exclude China din această listă din cauza lipsei datelor, potrivit Institutului Lowy, care a realizat studiul.

Noua Zeelandă, care a detectat săptămâna aceasta primele trei contagieri cu noul coronavirus după 18 noiembrie, a reacţionat cu fermitate de la declanşarea pandemiei, fapt cea i-a permis să menţină cazurile sub control şi să înregistreze în total circa 2.300 de contagieri şi 25 de decese.

De asemenea, Vietnam a raportat în total 1.551 de cazuri şi 35 de morţi, în timp ce Taiwan a totalizat 890 de contagieri şi doar 7 decese.

Studiul notează că „nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată”, având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Spania ocupă locul 7 ca număr al contagierilor cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19; în timp ce în rândul ţărilor latino-americane cele mai afectate de noul coronavirus sunt Columbia (peste 2 milioane), Argentina (circa 1,9 milioane) şi Mexic (aproape 1,8 milioane), ocupând locul 11, 12 şi respectiv 13 la nivel mondial.

Sursa: Agerpres

Foto: Wellington, capitala Noii Zeelande / Sursa: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Taiwan-ul este tara model avand toate caracteristicile ca sa aiba o problema majora cu Covid –
  1.Aglomeratii urbane foarte dense
  2.Legaturi aeriene foarte frecvente cu China inclusiv zboruri directe din Wuhan
  3. O clima umeda si rece in ianuarie si februarie atunci cand au avut primele cazuri.

  Cu toate astea au reactionat rapid si ferm si au reusit sa tina totul sub control, fara mii de decese si fara sa isi afecteze economia.

 2. Nu vad Coreea de Nord.
  Inteleg ca ei nu au niciun bolnav.

 3. Locuiesc in NZ de 19 ani si – chiar daca a fost un soc pt populatie sa intram in lockdown/carantina totala imediat dupa declansare (Martie 2020) – oamenii au inteles gravitatea situatiei. Cei care nu au facut-o au avut parte de a)amenzi severe si b)inchisoare pt un an sau mai putin.