G4Media.ro

Nouă mutare a Cehiei în disputa cu Rusia: Guvernul ceh a cerut…

Sursa foto: Ministerul Ceh de Externe / Facebook

Nouă mutare a Cehiei în disputa cu Rusia: Guvernul ceh a cerut autorităților ruse să-şi reducă masiv personalul de la ambasada din Praga

Republica Cehă a dispus joi ca Rusia să-şi reducă masiv numărul diplomaţilor de la ambasada din Praga pentru a fi la nivelul numărului diplomaţilor cehi de la Moscova, a anunţat joi noul ministru ceh de externe Jakub Kulhanek, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Rusia va avea la dispoziţie perioada până la finalul lunii mai pentru a se conforma acestei cereri.

Premierul ceh Andrej Babis a anunţat sâmbătă că Republica Cehă va expulza 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014.

Pe 16 octombrie 2014, mai multe deflagraţii au avut loc într-un depozit de muniţii din Vrbetice, la circa 250 kilometri sud-est de Praga. Exploziile au cauzat moartea a doi angajaţi ai unei companii private care închiriase depozitul de la o firmă de stat.

Sursa foto: Ministerul Ceh de Externe / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Sunt curios unde se termina rabdarea rusilor , cehii au uitat cam repede 1968.

  2. Ordinul primit de la stăpânii americani se executa nu se discuta, cehii nu au ce sa facă, ei sunt o o simpla colonie poate puțin mai sus pe scara valorica ca România!

  3. De obicei termină pe tine toată lumea. Poți să mai ceri niște ruble în plus dar nu e nevoie că te descurci tu.

  4. Nu stiam ca cehii sint așa slugoi. Credeam ca noi sintem primii la slugarnicie.

  5. Deci postacii ăștia sovietici merg pe ideea că pot să ne influențeze gândirea, numindu-i pe cehi slugi atunci când i-au atitudine in fața jegului numit Rusia. Adică daca ăștia îți omoară cetățeni și nu iei atitudine, nu ești slugă. Dacă iei, ești. Ești slugă la americani cică… Băbăieți, așa de slabi sunteți ? Nu mai sunt oameni cu un IQ mai ridicat în Rusia sa fie angajați ca postaci ?