G4Media.ro

Formă fără fond. O nouă lege pentru debirocratizare a trecut de Parlament…

Formă fără fond. O nouă lege pentru debirocratizare a trecut de Parlament fără sancțiuni. Actul prevede că instituțiile publice nu pot cere copii de pe documente emise tot de stat

Instituțiilor publice li se interzice să mai solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituții ale statului, potrivit unui proiect legislativ, trecut anterior de Senat, și adoptat acum de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, transmite Profit.ro. Noile prevederi ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Forma adoptată de senat nu prevede sancțiuni și mulți parlamentari au arătat, de altfel, că noua lege nu va putea fi aplicată, în actualul cadru logistic.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor solicita entităților care au emis documentele respective în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Poți sa mergi la ghișeu la Anaf/taxe locale/cimitir fara copia dupa BI/CI la tine?

  • N-auzi ca nu?! 🙁

   O sa-ti zica birocratul: „Hai, du-te si reclama-ma, sa ma sanctioneze! Urmatooooorul! … Ce faci mā, tot aici esti?! Domnu’ Scorseze, evacuati-l p’āsta d’acilea, ca face scandal. Dupa care iti da cu geamu’ peste degete! 😆

  • @sanitaru 🤣🤣🤣

  • da, daca ai CI cu tine nu-ti trebuie nicio copie la anaf si ditl. La primarii si alte institutii insa e alta poveste, acolo iti trebuie si stampila 🙂

 2. Redactia, mai cu profesionalism: cine-i initiatorul sau cine a modificat-o in plen de nu are sanctiuni?!?

  Sa stim cine ne ofera gluma asta foarte proasta si sa-l tratam in consecinta. 💡

  • Cred ca nu are cine sa preia sa analizeze reclamatiile. A.n.p.c. sau A.P.? Ăia nu au interes decat la afacerile lor.

 3. Ati votat 30% PSD si 25% PNL si acum va plangeti, natie de inteligenti ce sunteti.

 4. Tineti minte cum cerea Ministerul de finante: „Declarațiile online se depun la etajul 2”

  5.03.2018: „Recent a circulat pe rețelele de socializare fotografia unui anunț dintr-un sediu ANAF care spunea: „Declarațiile online se depun la etajul 2”. Chiar dacă pare doar o glumă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că aceasta este o modalitate de lucru la ANAF.
  Teodorovici a susținut duminică, la Antena 3, că situația se va schimba și că, din martie 2019 declarațiile unice se vor depune online.
  Mai mult decât atât, el a spus că Direcțiile Finanțelor Publice și primăriile vor trebui să îi ajute pe contribuabili să depună online declarațiile, iar aceștia din urmă vor primi acasă parolele necesare.
  Teodorovici susține va fi creată o aplicație pentru completarea declarației unice, iar statul ar urma să acorde o bonificație pentru depunerea și plata online. Declarația unică va fi completată de persoane fizice autorizate și de persoane fizice care realizează venituri din activități independente și va reuni șapte formulare, între care formularul 200 și formularul 600.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.