G4Media.ro

Nou record în Rusia în privința deceselor din rândul persoanelor cu Covid-19…

Nou record în Rusia în privința deceselor din rândul persoanelor cu Covid-19 și al numărului de noi cazuri înregistrate

Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, semn al severităţii valului epidemic care afectează în prezent ţara, relatează Agepres, conform AFP.

Potrivit unui bilanţ guvernamental, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.075 de decese şi 37.678 de cazuri de infectare.

Din iunie, Rusia se confruntă cu un nou val epidemic cauzat de apariţia unor variante mai agresive, nerespectarea regulilor privind purtarea măştii şi lentoarea cu care se desfăşoară campania de vaccinare.

Numărul morţilor de la debutul pandemiei a ajuns la 229.528, Rusia fiind ţara europeană cu cele mai multe decese înregistrate din cauza COVID-19. Datele sunt însă extrem de subestimate, institutul de statistică ROSSTAT făcând referire la peste 400.000 de decese la sfârşitul lui august.

Doar o treime dintre ruşi au fost imunizaţi de la apariţia primului vaccin naţional, Sputnik V, în decembrie 2020, un eşec care are drept explicaţie neîncrederea tradiţională a populaţiei în autorităţi.

În faţa valului sever care afectează ţara în prezent, autorităţile au întârziat să reacţioneze şi să impună măsuri restrictive de teamă să nu fragilizeze economia şi aşa şubredă.

Preşedintele Vladimir Putin a decretat recent o săptămână nelucrătoare pentru perioada 30 octombrie-7 noiembrie în încercarea de a întrerupe lanţurile de contaminare.

Primarul Moscovei, unde se află cel mai mare focar epidemic de pe teritoriul ţării, va dispune închiderea timp de 11 zile a tuturor instituţiilor şi activităţilor comerciale neesenţiale începând din 28 octombrie. Mai multe regiuni au decis totodată să instituie certificate sanitare.

Vocile critice îl acuză cu toate acestea pe Putin că nu a estimat gravitatea epidemiei care afectează încă ţara.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Prin comparație, îi batem la cur pe ruși!

  • Covidul are viață grea in Rusia, trebuie să concureze cu noviciocul si cu autoritățile statului!

 2. Dar în Africa, în China, în alte zone? Nu e interesant de aflat?
  Rusia collusion! LOL!
  India a oferit kituri de tratament în care erau si medicamente, si testere, si ivermectina. La noi,nik! Vaccinare agresiva si comunicației inapoiati.
  Sunt vaccinata ,dar nu voi accepta obligația si discriminarea devreme ce trebuie să mai fac a treia doza, ca pot fi spreader sau pot sa ma îmbolnăvesc mai grav sau mai usor.
  NIH din SUA a recunoscut că fauci a finanțat gain-of-function în lab. din wuhan. Fauci a mințit sub jurământ în congres. Iata un catolic iezuit care minte cu mana pe biblie!

  • Esti o antivaccinista infecta.

  • Hai ca meriți 2 ruble, azi. Și o vodcă.

  • India si Africa nu au capacitate de testare, nu sunt in stare nici macar sa inregistreze toata decesele, indiferent de cauza, nu numai COVID. Asta e explicatia pentru cifrele lor care par sa arate bine.

   In China, desi aparent au controlat destul de bine raspandirea, se ascund cifrele reale. La fel si Rusia, situatia este mult mai rea decat ce arata cifrele oficiale. Se vede asta in excesul de decese enorm.

   Asadar lasa teoriile conspiratiei si leacurile minune, nu exista asa ceva.

  • Te-ai sonat!

 3. Pt. Vladimir putinoid,
  sunt vaccinata de la începutul anului, progresist fără progres! In familia mea au făcut covid 6 membri, 3 nevaccinati printre care un doctor si 3 vaccinati.
  Nu sunt antivaccinista , comunistule, ci anti certificat verde, lucru total diferit.

  • N-ai cu cine, nu-ti bate capul.

   Atata stiu ei cand le pui adevarul in fata – te ataca personal ca si cum asta le demonstreaza punctul de vedere si superioritatea.

   Probabil e singura metoda prin care mai reusesc sa simta si ei ceva, sa injure necunoscuti pe net.