G4Media.ro

Noi sancțiuni după liberalizarea pieței de energie electrică. ANRE a amendat patru…

Noi sancțiuni după liberalizarea pieței de energie electrică. ANRE a amendat patru furnizori de curent cu 1,1 milioane lei

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat amenzi contravenționale în valoare de 1.110.000 lei furnizorilor de energie electrică, pentru nereguli privind furnizarea de energie, în contextul liberalizării pieței, anunță instituția, într-un comunicat. Aceasta amendă vine după o altă amendă, în valoare totală de 2 milioane de lei, aplicată la începutul lunii martie mai multor furnizori.

În contextul liberalizării pieței de energie electrică, ANRE a demarat acțiuni de control la furnizori pentru a verifica:

 • respectarea frecvenței de emitere a facturii pentru energia electrică furnizată clienților finali alimentați în regim de serviciu universal;
 • modalitatea de facturare în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsură de către operatorul de rețea;
 • informarea clienților casnici din portofoliu cu privire la oferta pentru serviciu universal, ofertele concurențiale proprii aplicabile precum şi la dreptul clienților de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială cu orice furnizor licențiat.

În urma finalizării acțiunilor de control, s-au constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Consumatorul e furat. ANRE amendează furnizorul. Dar consumatorul rămâne cu paguba. Apoi furnizorul își recuperează amenda prin creșteri de prețuri la consumator.

  Practic în România întotdeauna este amendat consunatorul, iar furnizorii hoți nu pățesc nimic în final.
  Nu există niciodată compensații pentru consumator.

  • Important e ca acesti furnizori platesc amenzile iemdiiat iar BANII multi ajunng la Bugetul de stat aflat in mare foame de bani!
   Vedeti cata „grija” acum la ANRE, pana la 1 Ianuarie 2021 nu le-a pasat de liberalizarea pretului la energie electrica la consumatorii casnici, acum au devenit foarte activi, pompeaza BANI multi la Buget din aceste amenzi si uite asa sefimea din ANRE ramane pe functiile bine platite si rasplatite!
   NU se atinge nimeni de ei!
   Consumatorul nu preocupa guvernantii!

 2. Amenzile trebuie sa le plateasca din venitul propriu cei care conduc . Daca ele vor fi platite din incasari asta inseamna ca le vom plati , in timp , noi consumatorii .
  Mai e vreun batut in cap care nu pricepe ca in economie cetateanul care consuma plateste tot ?!