G4Media.ro

Noi reguli sanitare pentru studenți: Cei din cămine, confirmați cu COVID, pot…

Noi reguli sanitare pentru studenți: Cei din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu cu mașina personală. Universitățile stabilesc ce scenariu vor

Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu dacă fac asta cu mașina personală și nu cu mijloace de transport în comun, potrivit noului Ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 5.650/1.670/2020 publicat în Monitorul Oficial.

Actul normativ modifică vechiul ghid privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în instituţiile de învăţământ superior în perioada pandemiei de COVID-19, aprobat prin ordinul 5.487/1494/2020 din 1 septembrie.

Documentul care se aplică de azi în toate universitățile de stat și private din România, prevede că dacă un student care este cazat în caminele unei facultăți este depistat pozitiv, acesta se poate izola fie la spital, fie acasă, dacă pleacă cu mașina personală spre domiciliu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Horeca e de vina! Iesitul la terasa di întâlnirile in familie!

  2. Daca te gasesc astia pozitiv si nu ai masina, iti cumperi, ca sa satisfaci ministerul. Din bursa plm.

    Alta varianta, daca nu au masina e sa isi cumpere bunicii masini si sa vina sa transporte studentul acasa. Rezolvam si carantinarea, si marirea pensiilor.

    Banii pentru transport medical s-au dus la „proiecte de afaceri ale studentilor”, la Startap neishan etc. Asa e normal in epidemeala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.