G4Media.ro

Noi îngrijorări pentru Peng Shuai, după ce presa chineză de stat i-a…

Noi îngrijorări pentru Peng Shuai, după ce presa chineză de stat i-a atribuit un mail controversat / Jucătoarea de tenis, dispărută de două săptămâni după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei de agresiune sexuală

Șeful Asociației de Tenis pentru Femei (WTA) a pus la îndoială un e-mail publicat de presa de stat din China, atribuit jucătoarei de tenis Peng Shuai, despre care nu se mai cunoaște nimic de două săptămâni, din momentul în care a acuzat un fost vicepremier al țării de agresiune sexuală, relatează BBC.

Mai multe persoanalități ale tenisului și-au exprimat temerile pentru sportiva chineză de 35 de ani.

În e-mail, Peng spune că acuzațiile pe care le-a lansat „nu sunt adevărate”. Dar Steve Simon, președintele WTA, a spus că mesajul „nu face decât să crească” îngrijorările sale cu privire la siguranța lui Peng.

„Îmi este greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit și care îi e atribuit”, a afirmat el într-un comunicat.

„Tocmai m-am odihnit acasă și totul este în regulă”, se arată în mesajul jucătoarei de tenis, publicat de televiziunea de stat CGTN. BBC nu a putut verifica autenticitatea e-mailului,  însă aceasta a fost pusă la îndoială și pe rețelele sociale. Mai mulți utilizatori de Twitter se întreabă cine a făcut captura de ecran după e-mail și de ce în imagini se vede și un cursor.

Peng Shuai nu a mai fost văzută de când l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală, într-o postare pe rețeaua de socializare chineză Weibo, la începutul lunii noiembrie.

Ea a susținut că a fost „forțată” să întrețină relații sexuale cu Zhang – care a fost vicepremier al țării între 2013 și 2018 și a fost un aliat apropiat al președintelui Chinei, Xi Jinping. Postarea sportivei de pe Weibo a fost ștearsă la scurt timp de la publicare, iar cenzura chineză s-a mobilizat pentru eliminarea oricărei referiri legate de acest subiect.

În postarea concepută ca o scrisoare deschisă către Zhang, Peng susținea că au avut o relație intermitentă care a durat cel puțin 10 ani.

„De ce a trebuit să te întorci la mine, să mă duci la tine acasă și să mă forțezi să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și pur și simplu era imposibil să adun dovezi”, a scris Peng.

„Nu am cuvinte să spun cât de dezgustată am fost și de câte ori m-am întrebat dacă mai sunt om. Mă simt ca un cadavru care merge”, a continuat ea.

De la postarea acestui mesaj nu s-a mai auzit nimic despre fosta campioană la dublu, până la acest e-mail care a trezit suspiciuni.

Steve Simon a declarat că „WTA și restul lumii au nevoie de dovezi independente și verificabile că Peng este în siguranță”.

De asemenea, el a reiterat că acuzația ei de agresiune sexuală trebuie investigată „cu deplină transparență și fără cenzură”. „Vocile femeilor trebuie auzite și respectate, nu cenzurate”, a adăugat Simon.

Sursa foto: Wikipedia / Robbie Mendelson (Flickr)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Chinezii se fierb unii pe altii la cazan.

  2. Nu ne interesează drepturile omului, ne doare undeva că în China dispar oamenii de pe stradă, noi vrem doar să cumpărăm produse chinezești, că sunt ieftine.