G4Media.ro

Noi alerte cu bombă în Republica Moldova. Autorii ar cere renunțarea la…

Foto-simbol. O privire de asamblu asupra Chișinăului de un unui dintre cele mai înalte blocuri. Foto/G4Media Mădălin Necșuțu

Noi alerte cu bombă în Republica Moldova. Autorii ar cere renunțarea la integrarea în UE și NATO/ Procurorii spun că suspecții sunt dirijați din afara țării pentru a destabiliza situația de la Chișinău

Zeci de obiecte explozive ar fi fost instalate în mai multe instituții din Chișinău, Bălți și Comrat, a anunțat luni Agora.md. Printre obiectivele minate ar fi și Aeroportul Internațional Chișinău. Autorii au trimis un e-mail instituțiilor de forță din Republica Moldova și au spus că ar fi plasat obiecte explozibile în 43 de locuri. Printre locurile „minate” ar fi atât instituții de stat, cât și bănci, centre comerciale, biserici, misiuni diplomatice.

De asemenea, obiecte explozibile ar fi fost puse și la Parlament, Ministerul Justiției, Piața Centrală, dar și centre comerciale.

Autorii atacului ar cere renunțarea la integrarea în UE și NATO, renunțarea la statutul de neutralitate, dar și începerea operațiunii militare împotriva Transnistriei.

Aceste amenințări vin după ce, în urmă cu o săptămână, procurorii de la Chișinău anunțau că suspecții care amenință cu bombe sunt atât din afara țării, cât și din interiorul granițelor. Bănuiții ar fi fost dirijați de către un grup de persoane care are drept scop destabilizarea situației din țară, au adăugat procurorii, citați de Agora.md.

„La acest stadiu al investigațiilor, procurorii comunică faptul că pe dosar sunt mai muți suspecți – atât în țară, cât și peste hotare. Acțiunile acestora sunt dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dacă Ucraina cade, Moldova urmează ,e clară treaba…..

    • DACA Ukraina cadea clar urma Moldova. Dar cum Ukraina deja a inceput sa-i dea afara din sud si Kerson va fi castigat in maxim o luna e clar ca pentru cativa ani Moldova e protejata. Mai degraba e frica Rusiei ca Ukraina Moldova Romania si NATO vor da afara asazisele forte de mentine a pacii din Transnistria si enclava aia cuiul lui Pepelea va disparea

  2. Ii credeam ca au macar un strop de demnitate dar nu au de loc si se lasa usor republica moldova , poate prea usor mult prea usor

  3. Amenintarile cu bomba vor sa testeze viteza de reactie a brigazii antitero. Nu e exclus ca la un moment dat sa fie amplasata o bomba reala pentru a semana panica.

    • Tot vad incendii prin Moscova, ba nush ce institut aviatic, cladiri care ard la ultimul etaj, rusii sunt sabotati, or vrea ei multe sa faca dar sunt pilaf.