G4Media.ro

Nicuşor Dan anunţă că vor fi montaţi senzori seismici pe toate clădirile…

sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Nicuşor Dan anunţă că vor fi montaţi senzori seismici pe toate clădirile rezidenţiale cu înălţime minim P+3 şi care vor fi consolidate prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi amplasaţi senzori seismici pe toate clădirile rezidenţiale pe care Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS) le va consolida prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălţime de minim P+3, transmite News.ro.

„Amplasăm senzori seismici pe o clădire care va fi consolidată fără mutarea locatarilor. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au montat senzori pentru înregistrarea şi transmiterea în timp real a mişcărilor seismice viitoare şi înţelegerea comportamentului unei clădiri care urmează a fi consolidată seismic de către Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS)”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.
El a adăugat că asemenea senzori vor fi montaţi pe toate clădirile rezidenţiale pe care AMCCRS le va consolida prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălţime de minim P+3.
„Iniţiativa face parte din programul pilot de cercetare şi dezvoltare inovativă 2021-2027, susţinut de Uniunea Europeană prin proiectul HORIZON – MULTICARE. Imobilul de două etaje şi 24 de apartamente, se află pe str. Intrarea Văcăreşti nr.2, sector 4 şi a primit finanţare europeană nerambursabilă de aproximativ 560 000 euro”, a completat primarul Capitalei..
De asemenea, soluţia propusă constă în consolidarea pe exterior a imobilului, prin implementarea unui schelet extern ce va creşte rezistenţa la seism a clădirii, precum şi un sistem performant de panouri de faţadă – pentru creşterea eficienţei energetice, a mai spus edilul general.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...