G4Media.ro

Nicușor Dan anunță că 1200 de persoane au donat până în prezent…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan anunță că 1200 de persoane au donat până în prezent pentru campania sa electorală / Edilul Capitalei, care candidează independent la alegerile din 9 iunie, își finanțează campania din donații, afirmând că n-a primit nimic de la partidele care-i susțin candidatura

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că 1200 de persoane au donat pentru campania sa electorală. „Mulțumesc celor 1200 de persoane care au donat până în prezent pentru campania mea. Sprijinul vostru mă onorează (…) Am nevoie în continuare de susținerea voastră”, a transmis Nicușor Dan pe contul său de facebook.

Nicușor Dan, care candidează ca independent la Primăria Capitalei și nu are fonduri de la un partid, a spus zilele trecute într-o emisiune tv că a strâns circa 180.000 de euro și țintește la 450.000 de euro.

„Publicitatea de pe stradă până când începe campania a costat 180.000, publicitatea de pe online m-a costat până acum 1.000 euro la două zile, acum 1.000 de euro pe zi. Aș da 5.000 de euro dacă aș avea, ca să ajung la mai multă lume”, a dat detalii Nicușor Dan.

El a menționat că Alianța Dreapta Unită, care îi susține candidatura, nu i-a dat niciun ban până acum: „Am avut niște discuții, dar nu vreau să le forțez mâna”.

Nicușor Dan a precizat că până în prezent toți donatorii sunt persoane fizice.

„Oamenii ăștia mi-au dat bani pentru că ei cred într-o idee, nu pentru a-și lua apartamente cum și-a luat dl Piedone acum 20 de ani de la prietenii lui de la PSD”, a adăugat Nicușor Dan.

În urmă cu un an, G4Media relata că doi dintre contributorii financiari ai campaniei electorale din 2020 a lui Nicușor Dan, în urma căreia acesta a devenit primar general al Municipiului București, au obținut, ulterior, contracte și posturi din partea Primăriei Generale.

Firma unui om de afaceri care i-a donat lui Nicușor Dan 10.000 de lei a semnat, în anul imediat următor, contracte de peste 620.000 de lei cu Societatea de Transport București și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, ambele subordonate Primăriei Generale. În 2019 și 2020, societatea nu prinsese astfel de contracte.

Pe de altă parte, o colaboratoare mai veche a actualului primar, care i-a împrumutat acestuia, pentru aceeași campanie, suma de 20.000 de lei, a devenit, după alegeri, consilier personal a lui Dan, apoi angajată a Primăriei și, de anul trecut, director al Administrației Parc Văcărești, altă societate subordonată Prmăriei Generale, unde are un salariu de circa 10.000 de lei lunar net.

Contactat de G4Media.ro, primarul general Nicușor Dan a respins suspiciunile de favoritism din cele două situații.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nicusor te-ai murdarit si tu pe degetele?

  2. Cat de tendentios… a3 care cerseste 3.5% sunteti.
    Exista o licitatie publica? A fost atribuire directa?
    A existat un concurs? E numita interimar? Astea erau lamuririle necesare cand scrii un articol obiectiv. Asa e doar colportare de mesaje rosii.