G4Media.ro

Nicuşor Dan a convocat luni şedinţa Consiliului General, de la ora 19.00…

Nicuşor Dan a convocat luni şedinţa Consiliului General, de la ora 19.00 / CGMB urmează să aprobe înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale

Primarul general Nicuşor Dan a convocat şedinţa Consiliului General pentru luni, de la ora 19.00. Pe ordinea de zi a întrunirii figurează mai multe proiecte de hotărâre, printre care cel pentru înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Vor fi desemnaţi şi reprezentanţii în Adunarea General a Acţionarilor STB, Companiei Municipale Cimitire Bucureşti, a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica şi a Companiei Municipale Medicale.

În contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, consilierii vor avea la dispoziţie mai multe săli, iar pentru proiectele care presupun vot secret, aceştia vor fi chemaţi, pe rând, în sala de sedinţă, pentru ridicarea buletinelor de vot, precizează PMB, într-un comunicat de presă.

Ordinea de zi, conform site-ului Primăriei Capitalei este următoarea:

„1. Proiect de hotărare privind desemnarea reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii de Transport Bucureşti STB S.A.

2. Proiect de hotărare privind desemnarea reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti S.A.

3. Proiectul de hotărare privind desemnarea reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Medicală Bucureşti S.A.

4. Proiect de hotărare privind completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 421/21. 12. 2020 privind desemnarea reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

5. Proiect de hotărare pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 401/21. 12.2020 privind înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale”.

sursa: News.ro, sursa foto: PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Caragiale,unde esti? Facem inca o comisie care monitorizeaza companiile! Urmeaza o comisie care sa minitorizeze comisia?

  • Daca le desfiinteaza din pix, risca ani de procese la capatul carora sa se constate ca s-a incalcat cine stie ce paragraf si ca trebuie sa le reinfiinteze.

   Eu zic sa-l lasam sa-si adune toate datele mai intai. Vorba aia, masori de zece ori si tai o data.

 2. Daca se face o comisie e clar ca numai desfiintam nici o societate municipala.
  Bun venit intre politicieni, Nicusor Dan!

  • Corect. Ar trebui intrebat N.D., de fiecare data cand se intalneste cu ziaristii, care este calendarul desfiintarii companiilor municipale si cum sta in grafic.

   Ghinea s-a prezentat ceva mai bine pentru USR, au un calendar cu lucruri de implementat in primele 100 de zile!

 3. Care este ratiunea pentru care, in unele cazuri, votul este secret?!

  E careva pe acolo care nu isi asuma responsabilitatea propriilor actiuni? Sunt pre-adolescenti carora le e teama de ce vor zice ceilalti? Ce dracu’ e mizeria asta?!

  Eu as vrea sa stiu, la fiecare vot, cum au votat (sau de ce a lipsit!) consilierii si parlamentarii care ma reprezinta. Sa fac si eu o socoteala la sfarsit de mandat, nu?

 4. Dar nu urma sa se desfiinteze agentiile municipale in urma unei decizii judecatoresti? Eu stiam ca e in Firea lucrurilor ca deciziile instantelor sa fie respectate.

 5. Când le desființezi, Nicusoare???

 6. Il pune Orban pe Nicusor sa ia la bord in companiile alea toate slugile PNL.

  Dovada ca PNL otraveste tot ce atinge, exact ca PSD.

 7. Bai criticilor, mai cititi (daca puteti) si articolul inainte sa dati in clape! E vorba de STB (RATB adica), Termoenergetica (RADET adica), spitalele si cimitirele.
  Pe care vreti sa le desfiintati gogomanilor?
  Omul v-a spus clar pe care le vrea desfiintate, dar voi ori aveti un inceput de prietenul german ori Batman, Batman ca asa vi se pare ca e bine.

  • Articolul nu e foarte clar. Comisia aia e pentru monitorizarea companiilor municipale. Care, nu se specifica.
   Se specifica doar atunci când e vorba de numirea reprezentanților în AGA.
   Tu înțelegi ce speri. Sper și eu sa ai dreptate, dar ma tem ca înseamna ca ND nu va desființa ciupercile ieșite sub Firea de sub controlul public.
   Votul ala secret nu e acceptabil.

   Si la urma urmei de ce sa nu avem transportul public privat ca în mult orașe ale tarii, de ce sa nu avem termoficare pe clădire, cum e cel mai eficient, de ce trebuie sa ne chinuim cu monștrii ăștia ineficienți și necontrolabili, mulși de corupți de la Ceaușescu încoace?

  • @dupa cum a și anunțat, în caz în care ai urmărit, sunt comisii tip audit. Temporare care vor preda aterial către DNA! Eu personal n-am uitat ca ar paria ca unii din administrația centrala vor face puscarie!

  • Amice, cu tot respectul, dar ce se intelege din urmatorul paragraf :
   „5. Proiect de hotărare pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 401/21. 12.2020 privind înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale” ?! Ti se pare ca se specifica numele vreuneia, sau se refera la TOATE companiile municipale?
   Si asa cum a spus deja si Florin, celelalte paragrafe din comunicat se refera intr-adevar la cateva dintre companiile municipale dar este vorba despre altceva decat monitorizarea activitatii lor.

 8. Care va sa zica:
  Nicio zi fara comisie!
  Pe cand una sa descoperim furaciunile si la sectoare?

 9. A pus dezinfectanti in autobuze si chiuvete la intrarile in parc cum ii cerea lu Firea? A adus detectoare de avarii pt termie promise pt iarna aceasta sau s-au transformat in detectoare de minciuni?
  Sa puna osu la treaba sa gaseasca finantare pt spitalul Metropolitan care a trecut prin toate procedurile de Consiliu ca mergem sanatosi la spitale si plecam morti vorba lu Curcan, colega sa de partid.

 10. Altfel stăteau lucrurile dacă îl lăsau pe Vlad Voiculescu vice, acum a fugit la minister din cauza ticăloșiei lui Nicu$or.

  • Hai lasa-ma, si ce facea Voiculescu? Sufla in calorifere sa se incalzeasca bucurestenii? Strangea el gunoiul de pe strazile Sectorului 1?

 11. Curat profesionalizare și depolitizare: ii schimbam pe ai lor cu și nostrii!! Bucureștenii vor rămâne tot ca (a se vedea refrenul lui Seicaru!)

 12. Va grabiti. Nicusor are o idee. O sa vedeti.

 13. Numai gargaragii pe aici. De data asta sunt total de acord cu Nicusor Dan, nu poti sa desfiintezi toate companiile municipale, unele probabil sunt utile, altele se pot comasa, iar altele se pot desfiinta. O analiza inai te de a se lua o decizie pripita este bine venita. Bravo Nicusor Dan!