G4Media.ro

New York Times: Serviciile secrete ruse continuă să dezinformeze privind pandemia COVID,…

New York Times: Serviciile secrete ruse continuă să dezinformeze privind pandemia COVID, iar propaganda rostogolită în social media influențează alegerile prezidențiale din SUA prin tehnici mult mai sofisticate

Mai multe rapoarte declasificare ale agențiilor americane de intelligence acuză Moscova că propagă în mediul online, prin mai multe site-uri, articole false și dezinformări privind pandemia coronavirus, folosind tehnici mai rafinate față de cele utilizate la prezidențialele americane din 2016, notează jurnaliștii New York Times.

Articolul, semnat de E. Barnes și David E. Sanger, arată că dezinformarea propagată de agențiile rusești conectate la guvernul de la Moscova continuă să influențeze americanii în alegerile prezidențiale care se apropie.

Conform NYT, agenția militară rusească de intelligence, cunoscută drept GRU, a folosit site-ul InfoRos, conectat de guvernul de la Moscova, dar și alte siteuri apropiate regimului Putin, pentru a promova dezinformări în limba engleză în ceea ce privește pandemia, amplificând argumente false venite din partea Chinei, cum că noul coronavirus a fost creat de armata SUA, dar și articole prin care se induce ideea că performanțele sistemului medical din Rusia pot aduce o stare de relaxare în relațiile cu Washingtonul.

Eforturile de dezinformare din prezent sunt o rafinare a ceea ce a încercat să facă Rusia în alegerile din 2016, mai arată documentele declasificate citate de jurnaliștii NYT.

Aceștia mai spun că în ceea ce privește conturile false din social media și booții folosiți de ruși pentru a rostogoli articolele false, acestea sunt ușor de eliminat. Însă este mai dificil să oprești diseminarea acestor articole care apar pe site-uri care par legitime, conform experților externi.

În această privință, Facebook a început să eticheteze povești sponsorizate de oficioasele rusești RT și Sputnik. Dar este mai greu pentru companiile de social media să identifice și să eticheteze articole care sunt postate de siteuri conspiraționiste, conform experților.

Multe dintre dezinformările create de agențiile de intelligence rusești sunt propagate prin InfoRos, un site controlat de guvernul de la Moscova, dar și de OneWorld.Press, un site presupus independent, despre care oficiali ai SUA afirmă că are legătură cu GRU.

Oficialii americani spun că și alte siteuri, cum ar fi GlobalResearch.ca, amplifică în mod constant propaganda GRU, dar oficialii de la Washington nu au putut să facă legătura directă cu agențiile de intelligence rusești.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Scarotchi, ia uite ba, te-a dat la ziar…

 2. Scarotchi, ia uite ba, te-a dat la ziar…acum și cu citatul “ Aceștia mai spun că în ceea ce privește conturile false din social media și booții folosiți de ruși ”

 3. Cine înca mai crede ce spune New York Toilette Paper of Time și Carton Network of News (CNN) e tâmpit. Pai aceste prestituate au susținut întrarea în nenumărate războaie pe baza unor dovezi inventate (Ex: arme ele de distrugere în masa ale lui Sadam). Rusia e devina pentru tot ce se întâmplă în SUA nu clasa politica corupta pan ain măduva oaselor. Acesti psihopați care au transformat o tara superba, o adevărată putere mondiala, într-o ruina.

 4. Luați cu pită ,voi nu ne infectați cu globalismul și cu societatea deschisă ?Veți pierde cu propriile instrumente ,adică cu dezinformarea .

  • Globalism este in ambele parti. Nu stiu impotriva cui te pozitionezi cu acest comentariu pentru ca este valabil pentru toti.

 5. Si cum influenteaza alegerile prezidentiale in favoarea lui Trump o stire falsa de genul: „argumente false venite din partea Chinei, cum că noul coronavirus a fost creat de armata SUA”.
  Astia de la NYT il leaga pe Trump de orice e legat de GRU si apoi arata cu degetul catre altii si striga fake-news

  • ” se induce ideea că performanțele sistemului medical din Rusia pot aduce o stare de relaxare în relațiile cu Washingtonul.”

   nu imi e clara legatura dintre un site rusesc (cu . ru in nume) si alegerile din SUA.
   cred ca articolul NYT a fost scris de un nene/duduie/nene-duduie/+ care in adancul sufletului vrea sa castige Trump.

  • performantele sistemului medical din rusia? adica cand sar medicii pe geam? astea erau performantele, nu? 🙂 🙂
   sau alea de i-au facut zei la soci si au luat medalii cu galeata?

 6. New York Times, presa „independenta”. Nu zic ca rusnacii nu isi baga coada in ultimul hal, dar imi place cand cineva zice de NY Times, sunt super reliable si independenti, niste progres tati!

 7. Americanii scriu si vorbesc ruseste mai bine decat rusii.

 8. Tot NY Times a zis ca va scrie negru cu majuscula si alb cu litere mici.

 9. Nu mai spun de faptul ca poza de sus cu pumnul marxist, e folosita de Antifa si BLM pe care NY Times le sustine

 10. NYT a trecut de la 10% substanță utilă și 90%excipiens aromatis la 100%placebo che guevarasinensis,cu alte cuvinte, a înlocuit reporterul cu scriitorul de ficțiuni chinuite, aprobate de toașii din Biroul Organizației de Bază, cu scenarii tip ciorbă reîncălzită.Cred că la Moscova,GRU se amuză copios și așteaptă cu.nerăbdare următorul număr din NYT-Amazing Stories cu ce a mai descoperit Captain Biden despre Trumpicius ,trimisul lui Putinoor din Rusferno când se juca cu action figures din DP guardians în timp ce,bineînțeles, își aștepta supa.

 11. NYT:”Cu această ocazie avertizăm și Presa din țara prietenă și aliată, Românica, cu privire la prezența hoardelor de trolli ruși pe mai toate site-urile, dar in special pe G4M…! PS. Cum scăpați de ei? Simplu: tratați-i cu indiferență și cu distanțare socială, așa cum ați fost sfătuiți și în cazul lui Coviduț19! „

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.