G4Media.ro

Netanyahu declară că Israelul are nevoie de arme americane în „războiul pentru…

sursa foto: captura video

Netanyahu declară că Israelul are nevoie de arme americane în „războiul pentru existenţa sa”

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că Israelul are nevoie de arme americane în „războiul pentru existenţa sa”, după ce afirmase anterior că Washingtonul blochează livrările de arme, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Sunt gata să suport atacuri personale cu condiţia ca Israelul să primească de la SUA armele de care are nevoie în războiul pentru existenţa sa”, a declarat Netanyahu într-un comunicat, adresându-se direct Casei Albe.

Israelul este în război împotriva Hamas în Fâşia Gaza după ce mişcarea islamistă palestiniană a întreprins un atac fără precedent împotriva teritoriului israelian pe 7 octombrie.

Declaraţiile lui Netanyahu intervin după ce el a provocat furia SUA, principalul său aliat, acuzându-le într-o înregistrare video difuzată marţi că „reţin armele şi muniţiile pentru Israel”.

Responsabili americani au dat asigurări că ei nu ştiu la ce s-a referit Netanyahu.

„Aceste comentarii sunt profund dezamăgitoare şi în mod cer jignitoare pentru noi, dat fiind sprijinul important pe care l-am furnizat şi vom continua să-l furnizăm” Israelului, a declarat joi John Kirby, purtătorul de cuvânt al purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Joe Biden în domeniul securităţii naţionale.

Washingtonul a declarat că o singură livrare de bombe de 2.000 de livre (907 kg) este în curs de examinare din cauza preocupărilor privind utilizarea lor în zone dens populate din Fâşia Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...