G4Media.ro

Negrescu, primele explicații după demisie: Probabil s-a considerat că este bine ca…

Negrescu, primele explicații după demisie: Probabil s-a considerat că este bine ca tot ce înseamnă dosare europene să fie împărțite către alți colegi

Fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu, a explicat, joi, la Digi24.ro, în premieră de ce a demisionat din funcție. ”Am ajuns la concluzia că nu mai pot exercita mandatul la același nivel ca și până atunci”, a spus Negrescu, care nu a negat informația că ar fi renunțat din cauză că atribuțiile i-ar fi fost împărțite cu alți miniștri. ”Probabil s-a considerat că este bine ca tot ce înseamnă dosare europene să fie împărțite către alți colegi”, a declarat Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției UE de către România. Potrivit surselor G4Media.ro, s-ar fi înregistrat mari întârziere la derularea unor licitații, spre nemulțumirea lui Teodor Meleșcanu, Rovanei Plumb și consilierului Darius Vâlcov. Negrescu a declarat însă joi seara la Digi 24.ro că a predat toate dosarele ”aproape finalizate” și că ”MAE confirmă că suntem în linie dreaptă pentru această președinție”.

Cele mai importante declarații făcute de Negrescu la Digi24

 • Nu m-am supărat, nu este un demers împotriva cuiva, este un demers constructiv. De fapt eu îmi doresc o Românie puternică în UE. Trebuie să respectăm cutumele, principiile europene.
 • Din nefericire, am ajuns la concluzia că nu mai pot exercita mandatul la același nivel ca și până atunci.
 • Nu vorbesc despre persoane, am anumite standarde profesionale. Ca urmare a discuțiilor purtate, am considerat că nu pot face lucrurile la fel de bine ca și până atunci. Cred că este mai bine ca de acum încolo să facă asta o altă persoană.
 • Discuția a fost în ședința de guvern. Ce pot să vă spun, în guvernul României avem un ministru delegat. Probabil s-a considerat că este bine că tot ce înseamnă dosare europene să fie împărțite către alți colegi. Probabil că peste 14 ani o să pot fi în continuare activ.
 • De ce au fost împărțite atribuțiile? Eu știu doar că după discuțiile purtate, inclusiv cu doamna prim-ministru, toți au spus că am depus o muncă importantă, le mulțumesc.
 • Ați plecat sau ați fost dat afară? Am pus mandatul la dispoziția primului ministru. Este vorba despre convingeri că există anumite responsabilități pe care fiecare le are și că trebuie să am mai departe acele atribuții. Este important ca la nivelul unui guvern să formăm cu toții o echipă. Cel puțin un an și jumătate m-am simțit ca parte a unei echipe. Ca urmare a discuțiilor purtate, am simțit că este oportun să revin la partid.
 • Eu sunt de foarte mult timp în PSD, cred că acest partid trebuie să fie pro-european. Acest partid a creat consensul de la Snagov care a dus la integrarea în UE. Datorită acestor rezultate pozitive trebuie să continue în aceeași manieră.
 • Eu mi-aș dori ca împreună colegii mei să avem o atitudine bazată pe dialog. Îmi doresc o Românie puternică în UE. Voi susține tot timpul calea europeană.
 • Cred că raportul MCV este un raport dur, importantă ar fi reacția noastră. Acest Mecanism a fost acceptat de către România. Alte state nu l-au acceptat, Croația nu l-au acceptat. Eu cred că trebuie să fim deschiși către dialog, să spunem ce nu este corect acolo, dar să fim proactivi. Eu aș fi recomandat să existe o discuție cu reprezentanții CE în acest sens.
 • Recomandările MCV sunt necesare pentru România și noi ar trebuie să le facem pentru noi, nu că ne spune cineva. Obligația este puțin neclară. Este un document oficial, nu există consecințe imediate pentru nerespectarea acelor lucruri. Trebuie să revenim la calea dialogului.
 • Pe șase noiembrie președintele spunea că este mulțumit de pregătirea pentru preluarea președinției UE. Am predat lucrurile aproape finalizate, MAE confirmă că suntem în linie dreaptă pentru această președinție.
 • Punerea mandatului la dispoziția primului ministru reprezintă un act de curaj și un demers de onoare. Mie îmi place să spun ceea ce pot face și să fac ceea ce promit.
 • Am lăsat lucrurile finalizate, tot ceea ce înseamnă documentul oficial a fost adoptat în ședința de guvern de săptămâna trecută, avem totul gata. Este un act de curaj pentru că am arătat că oamenii nu stau în funcții pentru a face treaba. Eu voi continua să  muncesc, dar nu trebuie să ai funcții.
 • Nu știu care este problema. Comisarul Corina Crețu a făcut foarte multe pentru România, trebuie găsit un echilibru.

 

 

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Psd – istii, chiar si cei mai capabili si competenti, cum pare a fi Victor Negrescu, sufera de un spirit gregar. Sub pretextul necesitatii de a discuta in sanul partidului, le este teama sa-si expuna clar si ferm ideile. Tatucul dragnea le-a insuflat frica de a fi exclusi, cu care ii tine sub presiune. psd-ul se comporta ca o turma de oi.
  Este pacat ca putinele personality care mai exista in acest grup infractional nu realizeaza ca sunt complici la distrugerea Romaniei ( ca a psd-ului nu ma intereseaza).

 2. Te rog, mai putine explicatii ca devii ridicol si as putea chiar crede ca deja drumul catre pupin se intrevede.

 3. Am vazut emisiunea, il apreciam pana acum, dar am avut o senzatie de greata sa-l vad si aud ce alunecos este, cand lucrurile au fost clare: l-au lasat singur cu toata Presedintia UE, fara nici un sprijin, singur cu echipa lui, in timp ce guvernantii PSD in frunte cu analfabeta Veorica si Dragnea abia asteptau sa scape de corvoada asta!
  Pentru astia 2 Brussellesul e departe, la proprriu si la figurat, Dragnea ar DECIDE maine Iesirea Romaniei diin UE daca ar fi simplu si ar PUTEA!
  Asta NU poate, dar poate inca sa faca ce vrea in multe probleme…
  Inca.

  • Completez: interesant, Negrescu a mers la Digi 24, nu la posturile PSDiste: A3 si RTV!
   De ce oare?!
   O fi avut aprobare sa mearga la Digi 24 de la Partid, Partid care i-a cerut sa iasa public si sa vorbeasca despre demisie, asa cum Negrescu a declarat?!

  • Posibil sa fi fost trimis de partid sau poate s-a dus pe cont propriu; la televiziunile psdiste sigur nu poate zice ce vrea el, ori lauda șeful suprem, ori e atacat, totul e după desfășurător..
   Poate aici a mai spus ceva printre rânduri, deși nu poate spune tot..

  • Daca a fost trimis de partid, a fost să mai dea puțin senzația că ei ar fi super-pregatiti (!!!!) sa preia președinția…să șteargă impresia că, idată cu demisia lui, totul e varza…
   nu cred că cineva va fi păcălit, înafara de a face cafele si a organiza plimbărele pe la obiectivele turistice (gen cele făcute de Dancilă in tarile arabe) nu știu ăștia ce insemna întrunirile astea…

 4. Daca un PSDisti devine prea capabil, devin draknea si valcov geloși…
  PSDistii nu trebuie sa gândească, trebuie doar sa execute (unitatea de rerinta trebuie sa fie dancilă)

 5. Nu sare prea departe de Firea, Ponta, Cretu sau Zgonea.

  • Sunt toti o apa si-un pamant. Chiar cei mai dotati intellectual, sunt tot lasi si nu au curajul sa spuna adevarul, nici sa aiba pozitii publice diferite. Teama de daddy le paralizeaza vointa