G4Media.ro

Negocierile de pace pentru Ucraina ar trebui să includă Rusia – ambasadorul…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Negocierile de pace pentru Ucraina ar trebui să includă Rusia – ambasadorul chinez la Moscova

Beijingul susţine o conferinţă de pace privind războiul din Ucraina care să aibă o participare egală a tuturor părţilor, a declarat ambasadorul chinez în Rusia, Zhang Hanhui, într-un interviu acordat agenţiei ruse RIA, publicat marţi, relatează Reuters, citată de News.ro.

„China susţine convocarea în timp util a unei conferinţe internaţionale de pace, aprobată de părţile rusă şi ucraineană, cu participarea egală a tuturor părţilor şi cu o discuţie corectă a tuturor opţiunilor de pace”, a declarat ambasadorul citat de RIA.

Elveţia va găzdui discuţii în cadrul unei conferinţe la nivel înalt timp de două zile, pe 15 şi 16 iunie, cu scopul de a obţine o soluţie de pace în Ucraina, dar Moscova nu a fost invitată la această reuniune. Luni, preşedintele chinez Xi Jinping, aflat în vizită în Franţa, a părut să fie favorabil conferinţei elveţiene.

Moscova a declarat însă că nu vede rostul unor discuţii de pace despre Ucraina în Elveţia în absenţa Moscovei, în timp ce Kievul a declarat că nu este loc pentru Rusia la summitul organizat în apropiere de oraşul elveţian Lucerna.

Beijingul a prezentat în urmă cu mai bine de un an un document în 12 puncte care stabilea principiile generale pentru încheierea războiului, dar documentul nu intra în detalii. Acel plan a primit o primire rezervată la vremea respectivă atât în Rusia, cât şi în Ucraina, în timp ce Statele Unite au subliniat că în timp ce China se prezenta ca un pacificator, ea reflecta „narativul fals” al Rusiei şi nu condamna invazia acesteia.

Ambasadorul chinez în Rusia a declarat pentru RIA că Beijingul este dispus să continue să joace un rol şi să aducă „înţelepciunea Chinei” pentru a ajuta la rezolvarea crizei. „Pentru a preveni escaladarea conflictului şi scăparea lui de sub control, toate părţile trebuie să facă eforturi comune pentru a restabili pacea cât mai repede posibil”, a declarat diplomatul citat de agenţia de presă aflată sub controlul statului rus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. beijingul se preface ca ar dori pace, la fel ca orcii