G4Media.ro

Negocieri guvern – sindicate – patronate privind data de la care crește…

Negocieri guvern – sindicate – patronate privind data de la care crește salariul minim: 1 noiembrie 2018 vs. 1 ianuarie 2019

Sindicatele cer creșterea salariului minim de la 1 noiembrie, patronatele au cerut o amânare până la 1 ianuarie anul viitor, arată un comunicat al Ministerului Muncii. Indiferent de dată, salariul minim va fi majorat la 2080 de lei/lună, o creștere netă de 100 de lei față de acest moment.

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Lia Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici le-au prezentat azi reprezentanților sindicatelor și patronatelor proiectul de Hotărâre de Guvern privind creșterea salariului minim. Guvernul a luat decizia reintroducerii salariului minim brut garantat, în plată, diferențiat în funcție de nivelul de studii sau de vechimea în muncă, concept care a mai fost aplicat în România înainte de anul 2011: 2350 de lei brut, adică cu 13% mai mult față de cel câștigat de persoanele fără studii superioare sau cu vechime mai mică de 15 ani, potrivit comunicatului citat.

”Guvernul va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil, care va fi comunicată public, astfel încât ordonatorii de credite și companiile din România să pregătească punerea în aplicare a măsurii”, mai arată comunicatul Ministerului Muncii.

Foto: InquamPhotos / Bogdan Buda

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. SINDICATELE ? CUREAUA DE TRANSMISIE A APRTIDULUI. UN PARC DE „NEMURITORI” UNGURI. LEGEA N-ARE NICI-O TREABA CU EI, NU I-A GASIT NICIODATA…

  2. CE GRAD ARE ISTERICA MINCA ? CA SI ASTA TOT SECRETARA A PORNIT, SI S-A TREZIT CA ZICE INTR-O ZI: ‘INTRE NOI OFITERII”.
    BA DRAGNEA, ESTI OFITER BA? CAM AI MUSTATZA DE SECURIST DE TILIORMAN.
    PROSTU, ASTALALT, TERICEANU, BALONATUL, AR FI DE LA SI E….
    STATUL PERPENDICULAR AL GANGSTERILOR POLTICI, AL JEFUITORILOR.

  3. Dati- mi un sindicalist onest,fara interese personale .

  4. Sobor al nebunilor

  5. Care sindicate?
    Toți sunt niste papagali care asteapta cașcaval.
    Iar Sluguta le-o ia inainte cu termenul si-l devansează din motive care tin de ocuparea agendei publice.
    Si daca nu ar exista sindicate situatia ar fi la fel.
    Actiunile lor sunt inutile pentru sindicalistul de rand.