G4Media.ro

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta…

sursa foto: Pixabay

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării din lipsa banilor/ Compania susține că are de primit 4,3 milioane de lei de la Ministerul Transporturilor/ Prefectul de Tulcea susţine că sunt şi alţi operatori de transport care fac curse în Deltă

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susţinând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei, reprezentând subvenţia pentru transporturile pe apă.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a afirmat că mai sunt şi alţi operatori de transport astfel încât locuitorii din Delta Dunării nu vor fi în imposibilitatea de a se deplasa. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru a se încerca deblocarea acestei situaţii.

Cursele de pasageri şi de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică.

“Începând cu data de 26 iunie, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operări navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea şi localităţile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare. Situaţia a fost generată independent de voinţa noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-şi în totalitate obligaţiile din contractul ce prevede asigurarea mobilităţii persoanelor izolate din Delta Dunării. În speranţa unei rezolvări rapide a situaţiei, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat transmis de Navrom Tulcea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru News.ro, că există un buget aprobat de Parlament şi derulat prin Ministerul Transporturilor care priveşte subvenţia pentru transporturile pe apă. El a menţionat că societatea pe care o conduce a participat la licitaţia pentru transportul pe apă în Delta Dunării de la începutul acestui an, a câştigat-o, iar din luna aprilie nu a mai primit subvenţia din partea Ministerului Transporturilor.

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil şi pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

Directorul Navrom Tulcea speră ca situaţia să se deblocheze săptămâna viitoare.

“Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a declarat pentru News.ro că va avea luni o întâlnire cu conducerea Navrom, iar marţi se va afla la Ministerului Transporturilor.

“Luni mă voi întâlni cu reprezentanţii NAVROM, iar marţi voi avea o întâlnire la Ministerului Transporturilor faţă de acest subiect. Dar e important de ştiut că locuitorii din Deltă nu sunt în imposibilitatea de a se deplasa, mai sunt operatori de transport care efectuează curse”, a afirmat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. aoleu…abia acum ati aflat.Intrebati CCR daca este constitutional sa faci FOAMNEA IN FRIG
  PRIN LEGE SE ABROGA PROROGA ABOLESTE AMNISTIE.Dat tot FOAMEA o faceti 40 ani in timp ce platiti 200 Miliarde Euro.La Multi Ani.CU EXECUTARE

  • DEOCAMDATA ORICE EURO BAGAT IN BUGETARI NE COSTA CEL PUTIN DOI-TREI LA RATA ACTUALA A DOBANZILOR LA CARE NE IMPRUMUTA PARTIDUL SI SECURITATEA.

   CATE MILIARDE DE EURO PLATIM ANUAL NUMAI DOBANZI LA CREDITE ?

  • MARIONETA grindeanu A ANGAJAT SUTE DE LACUSTE DE PARTID IN MINISTER.
   TREBUIE SA NE IMPRUMUTAM CA SA LE PLATIM ASTORA SALARIILE + SPORURILE + SINECURILE + PRIVILEGIILE.

 2. Ar trebui interzisele ambarcatiunile particulare. Numai asa poate fi protejata Delta de abuzurile inconstientilor care intra cu salupele in coloniile de pasari. Nu lasi orice descreierat sa circule pe apa dupa cum ii vine lui.

  • De acord cu tine.
   Dar ce treabă are cu articolul de mai sus?
   De aia nu își achită guvernul obligațiile contractuale, că umblă descreierații cu șalupele vraiște?

  • Confunzi merele cu perele, este vorba de transportul călătorilor , acesta se face pe brațele Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe, nu prin Deltă pe canale.

 3. Trasport calator si marfa. Alimentele de baza aveau taxa transport zero si se transportau zilnic. Pentru localnici era o reducere de aproape 50% la pret si asa mic (46 lei tarif normal/25 subventionat). Variantele alternative ofera bilete incepand cu 60 lei (80 media de pret) pe niste barci cu confort si siguranta zero.
  Cum credeti ca va fi acum viata in delta?