G4Media.ro

Navalnîi spune că se confruntă cu un nou dosar penal pentru „promovarea…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Navalnîi spune că se confruntă cu un nou dosar penal pentru „promovarea terorismului”: „Se pare că sunt un geniu al lumii interlope”

Opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a declarat joi că autoritățile au deschis un nou dosar penal împotriva sa pentru promovarea terorismului și a extremismului, relatează Reuters.

Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al președintelui Vladimir Putin, ispășește deja sentințe în valoare totală de 11 ani și jumătate pentru fraudă, sfidarea instanței și încălcarea condițiilor de eliberare condiționată, pe care le respinge ca fiind acuzații inventate cu scopul de a-l reduce la tăcere.

„(Se pare că – n.r.) Sunt un geniu al lumii interlope”, a declarat Navalnîi, care poate posta pe Twitter prin intermediul avocaților și aliaților săi: „Ați crezut cu toții că am fost izolat în închisoare timp de doi ani, dar se pare că am comis infracțiuni în mod activ. Din fericire, Comitetul de Investigații a fost vigilent și nu a ratat nimic”.

Nu a existat nicio confirmare oficială imediată a noului caz.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Penibil mai ești mă dar nici creier nu ai. Pai a încercat să îl asasineze dar tu ai memorie scurta. A fost dus în Germania aproape mort și l-au pus aia pe picioare. Apoi el s-a întors în Rusia și a fost arestat de la ușa avionului. Din momentul ăla nu mai făcea niciun sens sa îl asasineze pentru că era ridicol să asasinezi un om arestat. In plus, in topicul sovietic , e mult mai simplu sa ii înscenezi zeci de procese.

  2. In ce privește problemele psihiatrice ale lui Putin, nu cred că există un tembel mai mare in lumea asta care sa ordone atacarea unei școli cu tancuri și artilerie pentru a ucide 5 teroriști. Adică 1000 de copii masacrați pentru 5 teroriști . Bai e colosal că mai sunt din ăștia ( că oameni nu le pot zice) care îl susțin pe dementul ăla.

  3. Pentru ca pe unii iti place sa ii chinui, nu sa ii arunci de la balcon.