G4Media.ro

NATO „forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar…

Sursa foto: EGVA - General Dynamics F-16BM Fighting Falcon - Royal Danish Air Force - ET-197/ Steve Lynes

NATO „forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar face-o” (general britanic în retragere)

Edward Stringer, general britanic în retragere, afirmă, într-o declarație pentru Financial Times, că națiunile occidentale au forțat Ucraina să ducă o formă de război pe care nu ar fi tolerat-o niciodată pentru propriile forțe, scrie Sky News.

„Există o dimensiune morală de luat în considerare”, afirmă Stringe, ex-Air Marshal în cadrul Royal Air Force și fost director general al Joint Force Development din cadrul Ministerului britanic al Apărării.

„NATO ar lupta împotriva Rusiei câștigând mai întâi bătălia aeriană, iar apoi folosind superioritatea aeriană pentru a conduce o bătălie terestră mai eficientă. Având în vedere slăbiciunea VKS [forța aeriană a Rusiei], acest lucru nu este o himeră”, a argumentat el.

Dar armamentul livrat de către Occident Ucrainei a forțat Kievul să urmărească tactici terestre extrem de costisitoare.

 • „Am constrâns Kievul să lupte într-un mod în care noi nu am fi făcut-o și să suporte pierderi pe care noi nu le-am fi suportat.
 • „Dacă vrem ca Rusia să fie înfrântă, ar trebui să inversăm această poziție. Decizia privind F-16 este un pas mare în direcția corectă. Este posibil ca aceste avioane să nu ajungă la timp pentru a ajuta ofensiva de primăvară a Ucrainei, dar anunțul va influența deja calculele militare și politice de la Kremlin.
 • „F-16 nu este un panaceu, ci un totem al unei lupte mai corecte.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere de mult timp puterilor occidentale să furnizeze țării sale avioane de luptă F-16.

Joe Biden a anunțat săptămâna aceasta că SUA va ajuta la instruirea piloților ucraineni pentru a pilota aceste avioane, sugerând că statele membre NATO vor începe să furnizeze aceste avioane performante Kievului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Putin e pe făraș! 😏

 2. ucraina a venit din pacate doar cu partea umana, fiind zero tehnic militar, asa cum din pacate suntem si noi (sa nu ne amagim ca cele cateva zeci de miguri reprezinta ceva mai mult decat carne de tun zburatoare) .. inca una din povestile adevarate CORUPTIA UCIDE, la ucraineni are repercusiuni umane, la noi din fericire inca nu si sa speram ca nu vom afla niciodata

 3. Incorect in analiza asta e „nato forteaza”. Nu NATO forteaza, rusia forteaza. nato este fortat sa danseze pe sarma cu ajutorul pe care-l acorda.

 4. Se lupta două țări ,la fel de sovietice, una sprijinită de NATO, împotriva celeilate care nu vrea sa se supună ‘democratiei’ originale de peste gârlă și care are resurse râvnite de aceasta.

  • Scuză-mă dar tot n-am înțeles ce legătură are democrația de peste ocean cu faptul că rusia a invadat o țară pașnică. Cred că granița dintre cele două țări e destul de clară, e trasată pe hartă, apare și pe GPS, n-aveau cum să se rătăcească :))

   Cât despre ce râvnesc unii sau alții, ăstea sunt speculații. Rusia e ca bătăușul ăla care sare la bătaie pt că i se pare că te-ai uitat urât la el.

 5. „Important” bineinteles. Greseala de tastare.