G4Media.ro

Naguma anunță că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103…

Naguma anunță că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103 milioane de măști medicale destinate românilor din categorii defavorizate

Naguma Medical Supply SRL anunță, într-un comunicat, că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103 milioane de măști medicale destinate românilor din categorii defavorizate. Anunțul vine în ultima zi din perioada de grație de 15 zile acordată, conform contractului, de Ministerul Sănătății, după ce a notificat compania omului de afaceri Michael Topolinksi să respecte termene contractuale și după ce Naguma a acuzat ministerul că vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei Best Achiziții.

„Chiar dacă ne-am confruntat cu multe provocări pe parcurs, ne-am impus un program foarte strict și am lucrat 24/7, astfel încât să livram cele 103 milioane de măști în toate cele 41 de județe din România plus București, așa cum am anunțat anterior. În ciuda controverselor și speculațiilor publice nefondate, ne-am respectat obligațiile contractuale, sprijinind astfel eforturile guvernamentale menite să protejeze cetățenii români împotriva acestui virus”, a declarat Michael Topolinski, fondatorul companiei.

Naguma Medical Supply a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății la sfârșitul lunii iunie, pe baza celui mai mic preț oferit pentru măștile medicale, adică 0,64 RON plus TVA, generând astfel statului economii de aproximativ 120 de milioane de lei. Deși procedura de achiziție s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie, semnarea contractului a fost întârziată cu două luni din cauza contestațiilor depuse de Best Achiziții și Unifarm, care au fost în cele din urmă respinse de CNSC și de Curtea de Apel, se mai arată în comunicatul companiei.

Potriviti comunicatului, Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii – Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare.

Context

Scandalul măștilor pentru defavorizați s-a internaționalizat. Omul de afaceri Michael Topolinski a trimis, joi, 3 septembrie, o scrisoare către zeci de ambasade și către organizațiile oamenilor de afaceri străini, în care acuză Ministerul Sănătății că vrea să rezilieze contractul cu Naguma Medical Suplly în beneficiul firmei clasate pe locul doi la licitație, Best Achiții, se arată în documentul obținut de G4Media.ro.

Topolinski susține în scrisoare că va investiga cu ajutorul unei firme specializate firma Best Achiziții ”pentru a identifica și urmări banii care se scurg de la bugetul de stat” și amenință că va trimite informațiile obținute la DNA. Omul de afaceri canadian mai anunță că a dat în judecată publicația ”Gândul”, pe care o numește ”fițuica domnului Budeanu”.

Reacția omului de afaceri canadian vine după ce ministrul sănătății, Nelu Tătaru, avertiza la 1 septembrie, că societatea mai are doar două zile pentru a-și îndeplini obligațiile, altfel contractul va fi reziliat. Mai mult, potrivit informațiilor G4Media.ro, ministerul sănătații a trimis, joi, a doua notificare firmei Naguma Medical Supply, în care o avertizează că a încălcat termenele contractuale. Potrivit contractului, firma are la dispoziție din acest moment încă 15 zile pentru a remedia problemele, altfel contractul va fi reziliat.

UPDATE 19.40 Potrivit informațiilor G4Media, nu ar fi vorba de o notificare, ci de o propunere de soluționare amiabilă, prin negocierea unei anexe la contract.

Această nouă notificare a fost trimisă joi, după ce Topolinski se declarase cu o zi în urmă surprins de declarațiile ministrului Tătaru. Omul de afaceri canadian declara ieri că nu a primit nici o notificare oficială din partea Ministerului Sănătății privind eventuale nemulțumiri referitoare la întârzierea livrărilor. El mai susținuse că are la dispoziție o perioadă de grație de 15 zile de la primirea unei notificări, în caz contrar statul român riscă penalizări de 66 milioane de RON.

Pe de altă parte, pentru încălcarea termenelor de livrare, Naguma nu riscă penalități foarte mari. Potrivit surselor G4Media.ro, potrivit contractului, firma va fi sancționată cu 14.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere, adică mai puțin de 3000 de euro pe zi. Precizăm că ministerul Sănătății nu a răspus solicitărilor G4Media.ro referitoare la clauzele contractuale și conținutul contractului.

Firma omului de afaceri Michael Topolinski a mai fost somată de Ministerul Sănătății să-și respecte obligațiile, deoarece a depășit termenele pentru depunerea garanției. Naguma a depășit termenele contractuale de livrare a măștilor, după cum rezultă din contract, fapt acceptat înclusiv de companie în comunicările oficiale.

Citește integral

EXCLUSIV DOCUMENTE Scandal internațional cu măștile pentru defavorizați. Topolinski a trimis o scrisoare ambasadelor și investitorilor străini în care acuză Ministerul Sănătății că vrea să rezilieze contractul cu Naguma în beneficiul Best Achiziții / Minsterul l-a notificat a doua oară pentru încalcarea clauzelor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si nu le-a mai ramas o cutie cu 50 de bucati sa poarte si ei ,macar de ochii lumii, cand au facut poza?

  2. Cum au ajuns ele măștile pentru defavorizați, fix când e nevoie de ele pentru membrii secțiilor de votare… Când era nevoie pentru școli, aia e altă poveste…

  3. Baiii, chiar asa ? Am pierdut pariul !

    PS. Il dau in judecata pe Banciu pt ca el m-a convins sa nu fiu convins ca Naguma isi va onora vreodata integral contractul ! :)))))))))

    PPS. Te pomenesti ca o sa ia plasa ( si eu in rand cu el) si in legatura cu predictia ca in Romania nu se va construi niciodata cap- coada o autostrada (pornind de la proiect, studiu de fezabilitate, executie propriu-zisa si pana la receptia finala si darea in folosinta) ! :))))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.