G4Media.ro

Muzeul Satului organizează Târgul de Sfântul Dumitru, cu spectacole de muzică și…

Muzeul Satului organizează Târgul de Sfântul Dumitru, cu spectacole de muzică și dans, în timp ce în Strasbourg, Paris sau Koln celebrele târguri de Crăciun au fost anulate din cauza agravării situației sanitare

Muzeul Satului organizează și în acest an Târgul de Sfântul Dumitru, deși orașe mari precum Strasbourg, Paris sau Koln au hotărât să anuleze celebrele târguri de Crăciun din cauza agravării situației sanitare.

Târgul de Sfântul Dumitru va avea loc, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, au informat organizatorii.

În cele trei zile vor fi organizate spectacole de muzică și dans, teatru, ateliere de creație și demonstrații meșteșugărești realizate de creatori populari veniți din toate colțurile țării.

Organizatorii au anunțat că accesul la târg se face prin achiziționarea biletului de intrare și cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În același timp, autoritățile din mari orașe ale Europei – Strasbourg, Paris, Bordeaux, Koln, Freiburg au anunțat că anulează celebrele târguri de Crăciun, organizate anual și care atrăgeau milioane de turiști.

Ultimul anunț a fost făcut joi de primarul oraşului Strasbourg (estul Franţei), ecologista Jeanne Barseghian, care a transmis că municipalitatea anulează celebrul târg de Crăciun din cauza agravării situaţiei sanitare, renunţând la cele 300 de căsuţe prezente în mod tradiţional în piaţă, dar păstrând spectacolele.

”Am luat decizia să acordăm prioritate variantei fără căsuţe”, a declarat aceasta cu prilejul unei conferinţe de presă.

La începutul lui octombrie, capitala regiunii Alsacia nutrea încă speranţe că va reuşi să menţină târgul de Crăciun, o tradiţie multiseculară, cu preţul unor ajustări pentru a face faţă crizei sanitare aflată în plină desfăşurare.

În mod obişnuit, evenimentul cu o istorie de 450 de ani, care a fost anulat doar în perioadele de război, atrage, pe parcursul unei luni, circa două milioane de vizitatori în jurul celor 300 de căsuţe din lemn, cu un impact economic evaluat la 250 de milioane de euro.

sursa foto: Facebook\ Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Comparam mere cu pere. Si aici e anulat targul de Craciun.
    Desi, stai sa vina Craciunul si sa vedem ce e anulat in vest.

  2. Astia nu aveau legatura cu ultrasii ortodocsi nationalisti din coalitia pt familie?

  3. astept discutie fata in fata.

    gentelmen agreement.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.