G4Media.ro

Muraru: Guvernul a adoptat azi prima Strategie națională pentru prevenirea şi combaterea…

Muraru: Guvernul a adoptat azi prima Strategie națională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură

Guvernul a aprobat Strategia naţională şi Planul de acţiuni aferent pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură, a declarat Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi a Xenofobiei.

„Guvernul a adoptat, astăzi, prin hotărâre de guvern, prima Strategie naţională şi Planul de acţiuni aferent pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură. Practic, România, începând de astăzi, are o Strategie naţională, are un plan de măsuri concrete, cu finanţări, cu termene clare. Această Strategie vine ca urmare a unui context internaţional şi a unor realităţi interne. România se alătură unui număr de state membre care au adoptat, până acum, astfel de documente strategice, fie pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, fie într-un cadru mai larg pentru prevenirea şi combaterea altor forme de intoleranţă, xenofobie, radicalizare, discurs instigator la ură, violenţă politică sau simbolică”, a declarat Alexandru Muraru, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că elaborarea strategiei a durat aproximativ 2 ani şi a implicat 20 de instituţii naţionale, între care 5 ministere – Educaţie, Afaceri Externe, Justiţie, Afaceri Interne şi Cultură.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Mereu, mereu „bifam” ca am mai facut ceva… o strategie, o maslina…
  Dar de verificat ca Hotararile de Guvern de acum 15 ani se mai ocupa cineva – cine se ocupa?
  Uite aici:
  HOTĂRÂRE nr. 1.723 din 14 octombrie 2004
  privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocratiei în activitatea de relatii cu publicul
  art 4
  Articolul 4(1) Nerespectarea prevederilor Programului atrage raspunderea disciplinara sau contraventionala, după caz, a celor vinovati, conform legii.

  printre masuri:

  III. Măsuri pe termen lung:a) implementarea sistemului de management al calității, respectiv al procesului de certificare a calității serviciilor – ISO 9001, pentru serviciile către cetățeni;

  In timpul asta ei ne vorbesc despre „combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură „

 2. ce va serios??? de economie, bani, munca ceva??? tot cu abureli??? oamenii nu au ce cu plati ratele sau utilitatile si voua va arde de strategii???

 3. da. o strategie pentru a ajunge in galaxia Andromeda la vreo 200000 de ani lumina cand? este necesara pe termen scurt o astfel de strategie….

  • Intre timp, guvernu’lu peste imputzit a omorat ICR-ul. La ce ne trebuie relatii si promovare culturala, avem strategii de combatere!

 4. Legi pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură ies din parlament , foarte bine . Dar legi pentru promovarea si indemnarea la iubire fata de aproapele nu .

  Nu ne vom exprima sentimentele prin viu grai sau in scris , de frica amenzilor si a inchisorii dar ne vom radicaliza prin atitudine .

 5. ANPC e in subordinea Guvernului?
  cand merg in control la Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti S.A. sa vada ca furnizeaza apa calda rece?
  Li s-a spus sa mai faca si controale tematice – de catre Curtea de Conturi – nu doar sa se prefaca ca rezolva reclamatiile pe care le primesc?

 6. 100% de acord ! Insa strategiei i se spune nationala in titlu si ia zero masuri pentru combaterea antiromanismului, foarte activ in ultimii ani cu sustinerea UDMR /regimul Fidesz/regimul Putin.
  A-i proteja doar pe straini dar a nu-ti proteja propria familie e o eroare foarte grava.

 7. Nicio zi fără pupilul lui Relu Fenechiu cel penal, pupil abonat la functii publice încă de pe băncile facultății :).
  Muraru deputatul, ca si geamanul Muraru ambasadorul, a sărit direct de pe băncile facultății de istorie consiĺier de Tariceni, apoi consilier de penalul Chiauriu( recent achitat, ca-n Romanika bananiera, in dosarul Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebengiuc, prințul Sturdza, companie aleasă ce se îndeletnicea cu „mici” furtisaguri de păduri) si consilier de fin de Fenechiu, minibaronul Cozmanciuc.
  Cred că o să facem alergie la acest individ plat, limbă de lemn, blindat de diplome colorate, gen de toate pentru toți, om-minune care lucra, făcea masterate, preda, inhata burse, toate astea deodată.
  Acum isi croieste o imagine frumoasă, spălată, poate, cine stie, ajunge Ministru de Externe, sefulache de geamanul lui, dar e de datoria ziariștilor să ne arate cum a ajuns domnul deputat aici.

  • Nicio zi fără famiglia Muraru. Băieții sunt de perspektiva. Ba unul se gudura pe lângă poporul priceput la bani ca celalalt e la poporul mare. Sunt destul de tineri.
   Sa fie ăștia peste câțiva ani un tandem președinte /prim ministru cum au fost gemenii kaczinsky în Polonia?

 8. Fiti politicosi cu bietii care va iau cheresteaua si ovulele. Faceti ecologeala cum trebuie, ca sa ramana tara frumoasa si curata pentru keniencele de la steaua, indienii cu tulpina etc.

  In trecut, aveam populatii conlocitoare. Acum avem populatii inlocuitoare.

 9. Mai duceți-vă la dracu cu strategiile voastre!

 10. Am aflat cu stupoare că în România tot mai corecta politic trăiesc și români pe lângă evrei ,unguri,țigani,ruși,ucraineni și-alte neamuri.Unii români trăiesc chiar și în Harghita,covasna și Mureș.De combaterea urii împotriva românilor a uitat guvernul să pomenească ceva.Denumirea de antisemit e greșită daca se referă numai la evrei pentru semiți sunt și arabii.Daca e vorba de evrei ,termenul potrivit e antiiudaism.Poate că ar trebui instituit și o zi a ROMANITATII pt. că altfel o sa uităm că în România mai locuiesc și români.Iar cu combaterea discursului urii mai încet că în alte țări s a ajuns cu așa zisa legislație antiura la niste abuzuri extraordinare.Altfel azi maine ajungem muti de frica sa nu fim acuzați de ceva gen:rasism,naționalism,șovinism,sexism,antiudaism,antisemitism,islamofobie,xenofobie,antifeminism.,etc.Daca cuiva nu i place o nație,rasa,religie,persoana,organizație,orientare sexuală,etc trebuie să aibă dreptul de a spune acest lucru în termeni civilizați și cu o motivare ,fara riscul de a fi amendat sau aruncat în închisoare.O opinie personala nu trebuie considerată discurs al urii daca e exprimată în termeni civilizați,altfel s a zis cu democrația s drepturile omului.Daca s a zis cu acestea ,atunci e nevoie de o nouă revoluție că lucrurile să revină la normal.