G4Media.ro

Muntenegru: Mai multe instituţii, ţinta atacurilor cibernetice comise de Rusia, potrivit serviciilor…

Foto: pixabay.com

Muntenegru: Mai multe instituţii, ţinta atacurilor cibernetice comise de Rusia, potrivit serviciilor de informaţii muntenegrene

Agenţia de securitate naţională din Muntenegru a anunţat vineri că mai multe instituţii din ţară au fost ţinta unui atac cibernetic realizat de agenţii ruse, transmite Hina, care citează media locale, potrivit news.ro.

Serviciile de informaţii muntenegrene au avertizat că atacuri similare ar putea viza obiective precum reţeaua de energie electrică şi rezervele de apă din Muntenegru.

Anterior, guvernul de la Podgorica a declarat că începând de joi seară Muntenegrul a fost ţinta unor atacuri cibernetice organizate, care au vizat infrastructura IT a instituţiilor publice.

Autorităţile muntenegrene au informat aliaţii externi ai ţării despre detaliile atacurilor, care sunt foarte asemănătoare cu cele din 2015 şi 2016, a menţionat executivul muntenegrean. Agenţii ruse au atacat infrastructura IT a guvernului muntenegrean în 2015 şi 2016, înainte ca ţara balcanică să devină membră a NATO.

În urma celor mai recente atacuri cibernetice, premierul muntenegrean Dritan Abazovic a convocat o şedinţă a Consiliului de securitate naţională. El a afirmat că atacurile au motivaţie politică şi sunt foarte grave.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Când un vecin (RUSIA) îți aduce atâtea prejudicii și-ți face atâta rău nu este greșit sa mai ai rețea de internet cu el. Internet-ul este o rețea la nivel global și se poate restricționa foarte ușor. Aștept cu placere și acest moment!

  2. Cato cel Btran: Cartagena trbuie distrusa si asa a fost ca nu a mai ramas piatra pe piatra dar Lech Walesa azi in sec 21 este mai bland: doar sa fie facuta bucati – bucatele!