G4Media.ro

Municipiul Braşov, obligat să plătească aproape un milion de lei unei firme…

Sursa foto: Pixabay

Municipiul Braşov, obligat să plătească aproape un milion de lei unei firme care administra parcările / Firma a contestat în instanţă rezilierea unilaterală a contractului de concesiune / Sentința e definitivă

Administraţia locală din Braşov este obligată să plătească aproape un milion de lei, la care se adaugă taxe şi onorarii în valoare de aproape 40.000 de lei, unei firme care concesionase serviciul de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al oraşului şi care a atacat în instanţă o decizie a autorităţilor locale de a rezilia contractul, anunță News.ro. Hotărârea instanţei este definitivă.

Procesul dintre firma P&P SRL şi municipiul Braşov a pornit în mai 2021 la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Covasna. În septembrie 2022, judecătorii din Covasna au dat dreptate firmei private, obligând autorităţile locale să achite societăţii prejudiciul suferit în urma rezilierii contractului de gestiune a parcărilor publice din oraş.

”Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Braşov. Anulează Adresa nr.48473/07.05.2021, reprezentând declaraţia de reziliere a Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Braşov nr.279/87517/04.09.2020 Obligă pârâtul la plata către reclamantă a daunelor interese în cuantum de 938.595 lei, reprezentând prejudiciul suferit în perioada 08.05.2021 – 30.06.2021”, a fost soluţia pronunţată de Tribunalul Covasna.

În plus, judecătorii au obligat autoritatea locală la plata către firma care a intentat procesul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 39.326 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de expert.

Decizia Tribunalului Covasna a fost contestată de către autorităţi, iar joi Curtea de Apel Braşov a respins definitiv recursul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Treaba userista

  2. O firma, condusa de un fost comediant viclean si care a supravietuit tuturor schimbarilor politice din judet (vorba aceea: „Greu e ucis”). Si un primar care in epoca in care toti pros_tii isi iau diploma de facultate, nu a reusit sa-si incheie cei patru ani de studii (dar a mintit ca este inginer electronist).
    Pace, pace
    Intre doua dobi_____
    Tot brasovenii sunt cei care pierd in final

  3. Nu inteleg cum s-a stabilit prejudiciul. Adica firma trebuia neaparat sa fie pe profit in perioada respectiva. Mai sunt firme care dau faliment. Hai ca-mi place din ce in ce mai mult justitia din Romania. In general autoritatile locale n-au nicio sansa in justitie, in fata tuturor smecherilor.