G4Media.ro

Moscova, după adoptarea rezoluției de la Tiraspol: „Protejarea intereselor compatrioților noștri este…

Foto: NovostiPMR

Moscova, după adoptarea rezoluției de la Tiraspol: „Protejarea intereselor compatrioților noștri este o prioritate”

După aprobarea rezoluției pretinșilor deputați la Tiraspol, reprezentanții Moscovei au venit cu reacții. Kremlinul menționează că „toate cererile sunt întotdeauna examinate cu atenție de către agențiile specializate din Rusia”, relatează agora.md.

„Protejarea intereselor locuitorilor din Transnistria și ale compatrioților noștri este una dintre prioritățile noastre, iar toate solicitările sunt întotdeauna examinate cu atenție de către agențiile rusești relevante”, se arată în declarație.

Un deputat rus a menționat că cererea Tiraspolului va fi examinată în Duma de Stat.

„Apelul Transnistriei va fi examinat îndată ce va ajunge în Duma de Stat, consiliul Dumei îl va examina în baza consultărilor cu președintele și Ministerul de Externe”, a declarat deputatul rus, Constantin Zatulin.

În același timp, reprezentantul Ministerului ucrainean al Apărării, Andriei Iusov a declarat că rezoluția adoptată la Tiraspol nu a fost rezultatul așteptat de Kremlin.

„Astăzi, dată fiind situația din așa-zisa republică, nu s-a întâmplat nimic. Rusia nu a obținut rezultatul dorit. În această situație, eforturile lor politice și informaționale au eșuat”, a declarat Iusov pentru RBK Ukraine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Luați-i în Rusia, nu v-a chemat nimeni aici.