G4Media.ro

Moscova blochează, înaintea alegerilor parlamentare, un site al lui Aleksei Navalnîi, unde…

Moscova blochează, înaintea alegerilor parlamentare, un site al lui Aleksei Navalnîi, unde alegătorii obțineau instrucţiuni despre votul împotriva candidaţilor Kremlinului

Serviciile de supraveghere a comunicațiilor din Rusia (Roskomnadzor) au blocat, luni, un site al opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi pe care alegătorii puteau obţine instrucţiuni cu privire la votul împotriva candidaţilor Kremlinului în alegerile legislative din septembrie, relatează AFP.

Roskomnadzor anunţă într-un comunicat transmis AFP că a suspendat accesul la site-ul ”votesmart.appspot.com”, deoarece, consideră instituţia, acesta era folosit în continuarea activităţilor unei ”organizaţii extremiste”.

Alegeri legislative au loc în perioada 17-19 septembrie în Rusia, la care aliaţii lui Navalnîi nu participă, după ce au fost excluşi de la scrutin sau obligaţi să plece în exil, în urma interzicerii organizaţiilor din care fac parte, declarate în iunie drept ”extremiste”.

După această interdicţie, principalele site-uri ale opozantului au fost blocate în Rusia.

Aleksei Navalnîi, condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar pe care-l denunţă drept politic, şi-a îndemna susţinătorii să viteze în fiecare circumscripţie cu cel mai bine plasat candidat să-l înfrunte pe cel al Kremlinului.

Această strategie – a ”votului inteligent” – i-a adus câteva succese în alegerile locale, începând din 2019, mai ales la Moscova.

Roskomnadzor a cerut din nou, săptămâna trecută, ca Google şi Apple să suspende aplicaţia electorală a opozantului – solicitări rămase fără răspuns.

Partidul Rusia Unită al preşedintelui rus Vladimir Putin, este afectat de o popularitate slabă, din cauza stagnării economice şi a unor scandaluri de corupţie.

Potrivit Institutului de sondare a opinjei publice Vtsiom, apropiat autorităţilor, Partidul Rusia unită este creditat cu doar 27,3% opinii favorabile.

Însă Rusia Unită ar urma să triumfe în aceste alegeri, deoarece vocile critice ale puterii, care ar fi putut să profite de pe urma nemulţumirilor, au fost vizate de o represiune sporită înaintea alegerilor.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook / Vladimir Putin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter