G4Media.ro

Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru Statele Unite, după ce un…

Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru Statele Unite, după ce un jurnalist american de investigații a susținut că SUA se află în spatele exploziilor de la Nord Stream

Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a avertizat joi că vor exista consecinţe pentru Statele Unite ale Americii după ce un cunoscut jurnalist de investigaţie american, Seymour Hersh – laureat al premiului Pulitzer – a susţinut pe blogul său că SUA se află în spatele exploziilor care au provocat fisurarea conductelor Nord Stream instalate pe sub Marea Baltică, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Riabkov a afirmat de asemenea pentru agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti că investigaţia lui Seymour Hersh nu a constituit o surpriză pentru Rusia.

Casa Albă a respins miercuri raportul lui Hersh, care a declarat că un atac asupra conductelor a fost efectuat în septembrie trecut, la indicaţia preşedintelui american Joe Biden.

Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a declarat joi că raportul ar trebui să devină punct de plecare pentru o anchetă internaţională.

‘Faptele publicate ar trebui să devină baza pentru o anchetă internaţională, care să-i aducă pe Biden şi pe complicii săi în faţa justiţiei’, a afirmat Volodin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

SUA, a spus el, ar trebui să plătească ‘despăgubiri ţărilor care au fost afectate de acest atac terorist’.

Fără să aducă vreo dovadă, Moscova a afirmat în repetate rânduri că Occidentul s-ar afla în spatele exploziilor care au afectat gazoductele Nord Stream 1 şi 2 în septembrie trecut, proiecte de infrastructură în valoare de mai multe miliarde de dolari care transportau gaze ruseşti în Germania pe sub Marea Baltică.

Anchetatori din Suedia şi Danemarca, în ale căror zone economice exclusive au avut loc exploziile, au afirmat că fisurarea conductelor a fost rezultatul unor acte de sabotaj, dar nu au spus cine cred că este responsabil.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat puterile ‘anglo-saxone’ de aruncarea în aer a conductelor Nord Stream, un proiect conceput de Kremlin pentru a ocoli Ucraina şi a-şi exporta gazele direct în Germania şi mai departe în Europa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Astia de 7 luni se chinuie cu Bahmut si ei viseaza la Razvoi cu NATO si se umfla la Americani 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 R@tati Mapamondului 👍🏼

 2. consecintele vor vi un dat de frunte n burta armatei americane…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😎😎😎😎😎😎😎😎😎🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

  • #flo.cea….asa faci tu cu simion si sosoaca? Ca cu putin dai cu fruntea în reviste!

 3. Corect,dar in primul rand vor fi consecințe pentru ca Rusia nu respectă dreptul internațional. Si acestea se vor măsura in haine de blană!

 4. Discutam atat despre ceva ce nu ar fi trebui sa existe de la bun inceput, sau sa fie oprit in 2014.

 5. Iar primește Scoabă de pupat mult cur! :)))))

 6. Putinica sa aiba grija ca Amerikanski e rai si le da cu cutremurul pe sub tartita, ca lui Erdogan…

 7. Ce de-a mai pescialiști p’aci

 8. si ce are putin cu ch4 de nord?
  Nord Stream is a joint project involving five major companies: Gazprom international projects LLC (PJSC Gazprom subsidiary), Wintershall Dea AG, PEG Infrastruktur AG (E.ON), N.V. Nederlandse Gasunie and ENGIE. Such a powerful consortium guarantees the best technology, security and corporate governance.
  este o investitie privata.
  dupa moartea lui putin nu va mai exista gazprom. va fi data dusmanilor din vest pentru plata despagubirilor facute de armata de eliberare sovietica.

 9. Da, consecintele vor fi ca o sa acceptati realitatea conductelor distruse 😆

 10. Felicitări Biden, nu te opri, tot ce e terorism și șantaj rusesc tb distrus!

 11. Au stiut fraierica….