G4Media.ro

Moody’s a îmbunătățit perspectiva de rating a României la stabilă. Agenția se…

Moody’s a îmbunătățit perspectiva de rating a României la stabilă. Agenția se așteaptă la o creștere economică de 7% și un deficit de peste 8%

Agenția de rating Moody’s a îmbunătățit vineri perspectiva rating-ului României la stabilă, de la negativă, datorită perspectivelor solide de creștere economică bazate pe sectorul privat și pe utilizarea fondurilor europen, dar și pentru că procedura de deficit va acționa ca o ancoră politică cheie a strategiei fiscale.

Agenția subliniază faptul că România are un potențial puternic de creștere economică și așteptările privind o îmbunătățire treptată a indicatorilor fiscali, dar și inconsecvența politicii rezultată din coalițiile guvernamentale instabile.

Moody’s se așteaptă ca economia României să crească cu 7% în acest an, urmate de estimări de creștere de of 4,6%, 4,1% and 3,6% pentru următorii trei ani. Creșterea potențială a României este una din cele mai mari din UE, afirmă agenția.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ceva nu e-n regulă!! Dar vom afla…

 2. Pe ce Criterii stabilesc cele 3 Agentii PERSPECTIVA la Ratingurile de tara ramane un mister…

  Ia cititi:
  8 Septembrie 2021: „Fitch, cea mai mare Agenție de rating financiar, avertisment referitor la România: Criza politică pune în pericol Ratingul de ţară.
  Fitch a afirmat constant că evoluția Finanțelor publice reprezintă principalul motor al Ratingului României.
  Următoarea revizuire a ratingului României, de către această agenție, este programată pe 22 Octombrie.
  Căderea guvernului de coaliție din România ar putea perturba eforturile de consolidare fiscală, esențiale pentru rezolvarea perspectivelor negative asupra ratingului „BBB-” al României, a anunțat marți agenția Fitch Ratings.
  Creșterea economică susținută și finanțarea UE oferă în continuare o potențială cale către reducerea deficitului, dar PERSPECTIVELE de abordare a rigidităților fiscale de lungă durată s-ar putea DETERIORA, menționează reprezentanții Agenției.”

  Azi, Romania e in cea mai GRAVA criza politica, medicala si Economica: Euro si Inflatia au explodat, Datoria publica creste zi de zi cu Imprumuturile aproape zilnice ale Minsiterului de finante, Datoria Externa a Romaniei a crescut in primele 8 Luni din 2021 cu peste 8 Miliarde Euro, Deficitele gemene sunt pe Locul I in UE, TOATE Deficitele au crescut constant, Criza energetica si a Facturilor umflate a pus capac bietilor romani sarmani, bucurestenii stau in frig si fara apa calda mai rau ca-n vremea lui Ceausescu, autoritatil locale tipa ca NU au bani sa treaca Iarna dpdv al asigurarii caldurii…
  Iar MOODY’S si S&P vad „perspectiva stabila” de la pastele cailor…

  Asta in timp ce peste 80% dintre Romani in TOATE sondajele spun in Octombrie 2021 ca Romania se indreapta intr-o directie GRESITA!