G4Media.ro

Monede de aur celtice, considerate cel mai mare tezaur de aur celtic…

Sursa foto: News.ro

Monede de aur celtice, considerate cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX, furate dintr-un muzeu german / Hoţii au dat dovadă de „o energie criminală incredibilă”

Peste 480 de monede de aur antic, datând din jurul anului 100 î.Hr, au fost furate dintr-un muzeu din sudul Germaniei, a anunţat News.ro, care citează The Associated Press.

Poliţia landului Bavaria a declarat că acestea au fost furate marţi dimineaţa devreme din Muzeul Celtic şi Roman din Manchinig, la 60 de kilometri nord de Munchen.

Cele 483 de monede au fost descoperite în 1999 în timpul săpăturilor unei aşezări antice din Manchning şi sunt considerate cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX.

Agenţia germană de ştiri dpa a relatat că autorităţile estimează valoarea monedelor, care împreună cântăresc aproximativ 4 kilograme, la câteva milioane de euro.

„Pierderea tezaurului celtic este un dezastru”, a declarat ministrul bavarez al Ştiinţei şi Artelor, Markus Blume, citat de agenţia de presă.

„Ca o mărturie a istoriei noastre, monedele de aur sunt de neînlocuit”, a adăugat el.

El a spus că hoţii au dat dovadă de „o energie criminală incredibilă”.

Poliţia face apel la martori care ar fi putut vedea persoane suspecte în apropierea muzeului sau care au alte informaţii care ar putea duce la recuperarea comorii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Să nu spuneți că românii au fost meseriașii ce au făcut treaba asta?