G4Media.ro

Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, a respins inițiativa lansată de un grup…

Foto: ÎPS Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei. Sursa: TV 8

Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, a respins inițiativa lansată de un grup de preoți din Chișinău de a adera la Patriarhia Română

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, a respins joi inițiativa lansată de un grup de preoți din Chișinău de a adera în corpore la Patriarhia Română, transmite Radio Chișinău. Decizia a fost făcută publică după o reuniune a protopopilor și stareților de mănăstiri care a avut loc la Mitropolie.

Episcopul vicar al Mitropoliei Moldovei, PS Ioan Moșneguțu, a declarat că Mitropolia Moldovei își păstrează statutul ei actual. El a subliniat că nu vor exista discuții cu privire la aderarea acestei Mitropolii, în prezent parte a Bisericii Ruse, la Patriarhia Română.

„A fost adoptată a decizie potrivit căreia Biserica Ortodoxă din Moldova își păstrează statutul ei actual. Îl avem pe Înalt Prea Sfințitul Vladimir întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Moldova și ÎPS Mitropolit Vladimir. Nu vor fi initiate discuții privid aderarea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Patriarhia Română sau la alte structuri bisericești”, a menționat PS Ioan Moșneguțu.

La 13 noiembrie, un grup de preoți din protopopiatul sector II din Chișinău, în frunte cu parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Capitală, Pavel Borșevschi, i-au adresat Mitropolitului Vladimir o scrisoare în care îi cereau să inițieze procesul de trecere a întregii Mitropolii a Moldovei în subordinea Patriarhiei Române. Într-o postare pe pagina de facebook a Bisericii ”Sfântul Dimitrie” se arată că trecerea la Patriarhia Română este necesară, citez, „pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina”.

Până la această oră, preoții semnatari ai scrisorii adresate Mitropolitului Vladimir nu au comentat decizia Mitropoliei de a rămâne în componența Patriarhiei Ruse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...