G4Media.ro

Mitingurile electorale au fost anulate în India în contextul creşterii bruşte a…

sursa foto: Captură video/ DW News

Mitingurile electorale au fost anulate în India în contextul creşterii bruşte a numărului de contaminări / India a înregistrat în total peste 90.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Mitinguri electorale au fost anulate joi în centrul Indiei în contextul unei creşteri bruşte a numărului de cazuri de COVID-19 imputate variantei Omicron, aproape de trei ori mai mare decât în urmă cu două zile, informează Agerpres, care citează AFP.

India a înregistrat în total peste 90.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, Mumbay, capitala financiară a ţării, înregistrând un record de la începutul pandemiei, cu 15.166 de noi contaminări într-o singură zi.

Experţii din domeniul sănătăţii care consiliază guvernul afirmă că varianta Omicron, detectată pentru prima dată în India în urmă cu cinci săptămâni, se află la originea unei puternice recrudescenţe a contaminărilor în centrele urbane.

Mulţimi de oameni s-au adunat la mitinguri politice în vederea scrutinului de luna viitoare în Uttar Pradesh, statul cel mai populat din India, cu peste 200 de milioane de locuitori, şi bastion important al partidului naţionalist hindus aflat la putere, Bharatiya Janata Party (BJP).

Premierul Narendra Modi a traversat oraşe-cheie pentru a inaugura proiecte de infrastructură şi a participa la ritualuri religioase hinduse în susţinerea guvernului statului.

Mai multe oraşe au impus o interdicţie de circulaţie şi mai multe partide şi-au anulat mitingurile electorale, în faţa riscului de creştere exponenţială a contaminărilor.

„Din cauza îngrijorărilor suscitate de numărul în creştere a cazurilor de COVID-19, toate (…) mitingurile partidului au fost anulate”, a declarat Ashok Singh, purtător de cuvânt al Congresului, un partid de opoziţie.

O altă grupare de opoziţie a anunţat că va desfăşura de acum încolo o campanie virtuală, în timp ce BJP a anunţat un miting prevăzut să aibă loc joi la Noida, oraş-satelit al New Delhi, lovit de un val de COVID-19.

Prim-ministrul statului Delhi, Arvind Kejriwal, a anunţat săptămâna aceasta că a contractat COVID-19, după ce a participat la mai multe mitinguri politice pentru alegerile municipale din oraşul Chandigarh.

Peste 200.000 de persoane au murit de COVID-19 în India în perioada aprilie-iunie 2021, când epidemia dus la supraaglomerarea spitalelor, crematoriilor şi cimitirelor.

sursa foto: Captură video/ DW News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Circul continua global!

  • HAHAHAHAHA Abia asteptam sa apara bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri sau americani se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr gen mario zis chizdario, calache zis dobitache, boalivia un travestitt zis vomivia, altu zis kakaltu, motz de pe koiotz, je zis koa-ie, john zis limba-n colon, mirel zis pizdel, vasiliu fanel zis kakaniu miaunel, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu gimnaziul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

 2. Cum se poate, Ivermectina nu functioneaza?

  • Ba da:
   India: 1.400.500.000 locuitori / 91.000 cazuri = 0.065 cazuri/milion
   Franta: 65.500.000 locuitori / 330.000 cazuri = 5.04 cazuri/milion
   Cifrele sunt de ieri (sursa worldometers). De procentul de vaccinati nu comentez.
   QED

  • am uitat sa inmultesc cu 1000.
   India = 65 cazuri / milion
   Franta = 5040 cazuri /milion.

  • Le strigi propagandistilor minciunile oficiale,pai e frumos?

  • India e in crestere recenta. Hai sa vedem peste 1-2 saptamani.